Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μόνο "θα" και υπεκφυγές

Σε γενικότητες και αοριστολογίες κατέφυγε για μία ακόμα φορά ο υφυπουργός Υγείας Φρ. Παπαδέλης,αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που του έθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης.Ο υφυπουργός, αντί να πει με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας, και ενώ τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν επί μέρες με προσωπικό ασφαλείας, που ως αποτέλεσμα έχει να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ο Φρ. Παπαδέλης αναφέρθηκε στα ποσοστά συμμετοχής των γιατρών στην απεργία τους και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Φρ. Παπαδέλη, ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε: "Ο κύριος υφυπουργός σαν παλιός συνδικαλιστής ξέφυγε να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα. Εγώ δεν έβαλα κανένα ερώτημα πόσα είναι τα ποσοστά. Ξέρω ότι την Παρασκευή συνάδελφος πήγε στο νοσοκομείο με υπόνοιες εμφράγματος και κάναμε τέσσερις ώρες να τον προωθήσουμε. Και έμεινε μέχρι την Τρίτη για να πάρει τις εξετάσεις. Πήγα σε πέντε νοσοκομεία αυτές τις μέρες και πραγματικά το χάλι που υπάρχει δεν υπήρχε ποτέ. Και τότε που η συμμετοχή στην απεργία ήταν πολύ περισσότερη. Γι' αυτό λέω, δεν ξέρω αν εσείς θεωρείτε ικανοποιητικούς τους μισθούς που παίρνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Αν τους θεωρείτε, να το πείτε καθαρά στους γιατρούς, και όχι αυξάνουμε τις υπερωρίες όπως όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Και ξέρετε, οι γιατροί δε θέλουν ούτε πλαστές εφημερίες, ούτε πλαστές υπερωρίες για να συμπληρώσουν το μισθό τους. Θέλουν συγκεκριμένο μισθολόγιο που να μπορούν πραγματικά να αμείβονται οι υπηρεσίες που προσφέρουν στον ελληνικό λαό".

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα και προσπαθεί κάποια πράγματα να τα διορθώσει, χωρίς όμως να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ