Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με όπλο τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου

Σειρά ανοιχτών πολιτικών συγκεντρώσεων με ομιλητές στελέχη του Κόμματος

Με όπλο τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, το ΚΚΕ ξεκινά μια πλατιά πολιτική εξόρμηση ενημέρωσης για τις απαντήσεις που δίνουν οι κομμουνιστές στα σημερινά προβλήματα του τόπου. Η εξόρμηση αυτή δε θα έχει ένα πρόσκαιρο καμπανιακό χαρακτήρα. Αντίθετα θα είναι μια πανεξόρμηση διαρκείας όλων των μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ με στόχο την πλατύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού, για τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, το δρόμο της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου στην προοπτική του σοσιαλισμού. Ομως η πανεξόρμηση δε θα αφορά μόνο την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Κόμματος. Οι κομμουνιστές επιδιώκουν να φέρουν στο κέντρο της προσοχής τα πολλά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα και την αναγκαιότητα για λαϊκή συσπείρωση και αντίσταση ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της καταπάτησης των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων, που απεργάζονται τα επιτελεία των Βρυξελλών και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την... αντιπολιτευόμενη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. Στο επίκεντρο της εξόρμησης θα βρεθούν επίσης τα καυτά και επίκαιρα λαϊκά προβλήματα της απασχόλησης και του ασφαλιστικού, της υγείας και της παιδείας, της οικονομίας και των κινδύνων, που διατρέχει η ειρήνη στην περιοχή μας από την υλοποίηση των σχεδίων της "Νέας Τάξης".

Στα πλαίσια αυτής της εξόρμησης έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις των κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, σε τόπους δουλιάς και συνοικίες. Ταυτόχρονα έχουν προγραμματιστεί μια σειρά ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις με ομιλητές στελέχη του Κόμματος. Οι πρώτες ανοιχτές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη στη Λάρισα και τα Τρίκαλα.Τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.Στο σχετικό κάλεσμά της η ΚΟΑ σημειώνει:

"Αθηναίες, Αθηναίοι,

Ζούμε καθημερινά την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, τη δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του λαού, τα χιλιάδες λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, την κοινωνική περιθωριοποίηση των συνταξιούχων.

Εχει φτάσει στο απροχώρητο η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος, η πολιτιστική υποκουλτούρα, που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα μεγαλώνει και η ανασφάλεια που νιώθει για το παρόν και για το μέλλον η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας μας.

Η ανεξαρτησία της χώρας μας υπονομεύεται, η εδαφική της ακεραιότητα αμφισβητείται ανοιχτά, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ειρήνη στην περιοχή μας από την πολιτική που χάραξαν και θέλουν να επιβάλουν στους λαούς οι ιμπεριαλιστές "σύμμαχοί" μας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την πολύ άσχημη αυτή κατάσταση, μια που δεν μπορούν ούτε να την εξωραϊσουν, αλλά ούτε και να την κρύψουν, αναγκάζονται να την ομολογούν στον α ή στο β βαθμό όλα τα κόμματα του μααστριχτικού μπλοκ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη, "ΣΥΝ", ΔΗ. Κ. ΚΙ. ) και ολόκληρος ο φιλικός τους Τύπος.

Εκείνο, βέβαια, που με επιμέλεια όλοι τους κρύβουν, είναι οι αιτίες και οι υπεύθυνοι αυτής της άσχημης κατάστασης και κυρίως το πώς θα βγούμε απ' αυτήν, ποια είναι η διέξοδος, η λύση.

Αυτή τη διέξοδο προβάλλει άλλη μια φορά το ΚΚΕ με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του, με τον επίκαιρο και άμεσο στόχο για τη συγκρότηση του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού - δημοκρατικού μετώπου πάλης".

Ανάλογες συγκεντρώσεις πρόκειται να γίνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας στο επόμενο δίμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ