Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοιγμα Εβερτ στους "διαφωνούντες"

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ανακοινώνει ο Μ. Εβερτ τη σύνθεση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος με την οποία επιδιώκει να θέσει τη ΝΔ σε "κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας" προκειμένου να απομονώσει την κριτική των διαφωνούντων. Η συγκρότησή της γίνεται με το πρόσχημα ότι πιθανόν τον Οκτώβρη να γίνουν πρόωρες εκλογές και την απόφαση θα πάρει στη σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι η Ρηγίλλης δεν ανακοίνωνε το παραμικρό για το ποιοι θα συμμετέχουν στην υπό τον Τζ. Τζαννετάκη επιτροπή, άφηνε να εννοηθεί ότι η σύνθεσή της θα είναι "ενωτική", εννοώντας ότι θα κληθούν να συμμετάσχουν και "αντιπολιτευόμενα" στελέχη. Με την κίνηση αυτή ο Μ. Εβερτ θέλει να δείξει ότι είναι ενωτικός ενώ θεωρεί ότι ενδεχόμενη άρνηση των "διαφωνούντων" να συμμετάσχουν θα τους εκθέσει στη λαϊκή βάση της παράταξης ως "υπονομευτές" της πορείας του κόμματος προς την αυτοδύναμη εξουσία.

Το Σαββατοκύριακο τόσο ο Μ. Εβερτ όσο και ο Κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσαν τις παράλληλες περιοδείες προς τον λαό και ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε "ενωτικός" προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους υπερασπιζόμενος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι "ήταν, είναι και παραμένει στις επάλξεις του αγώνα και του χρέους" ενώ προειδοποίησε ότι "το κόμμα δεν έχει το περιθώριο να κάνει εκκαθαρίσεις και να διώχνει ανθρώπους". Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε οξύτατη αντιπαράθεση με τον Αντ. Σαμαρά για την υπογραφή της σύμβασης για το ΞΥΣΤΟ λίγο πριν ανατραπεί η κυβέρνηση της ΝΔ το 1993.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ