Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Επαναφορά Χανακούλα εισηγήθηκε ο Γιαννόπουλος!

Με ένα κατάπτυστο έγγραφό του στον πρόεδρο της Βουλής, καταφέρεται κατά του ΚΚΕ, του "Ρ" και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Αύριο, το θέμα στην επιτροπή της Βουλής. Βούλευμα - κόλαφος από το Συμβούλιο Εφετών

Την επανατοποθέτηση του Θ. Χανακούλα στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,πρότεινε χτες, και επίσημα, με ένα κατάπτυστο έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος και το θέμα έρχεται αύριο για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων - Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας!

Το έγγραφο Γιαννόπουλου αποτελεί ένα λιβελογράφημα κατά του "Ριζοσπάστη", βουλευτών του ΚΚΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, όταν είναι γνωστό ότι ο Θ. Χανακούλας απομακρύνθηκε από την προεδρία του ΟΕΚ από τον προηγούμενο υπουργό Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Στ. Τζουμάκα,με βαρύτατες καταγγελίες για τη δράση του στον Οργανισμό. Σύμφωνα με τον Ε. Γιαννόπουλο, ο Χανακούλας εμφανίζεται σαν θύμα "ψευδών δημοσιευμάτων" του "Ρ", "σε βάρος του ενασχολήσεων βουλευτών του ΚΚΕ" και "συντήρησης αυτών εκ μέρους του "Ρ" και εκ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, με διάφορα ανεπίτρεπτα, ηθικώς, μέσα περί δήθεν ποινικών ευθυνών του κατά το χρόνο άσκησης της διοίκησης του ΟΕΚ"! Προκειμένου να εμφανίσει "αθώα περιστερά" τον Θ. Χανακούλα, ο υπουργός Εργασίας κραδαίνει απόσπασμα έκθεσης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Γεράκη,γύρω από έρευνα που ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει, με ελλιπή στοιχεία και με στόχο να "αποκαθάρει" το όνομα του εκλεκτού του, την επανατοποθέτηση του οποίου είχε προαναγγείλει από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στο υπουργείο, απολύοντας την τότε πρόεδρο του ΟΕΚ Νότα Παπαδοπούλου.Πρόταση του κ. Γεράκη είναι να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Ωστόσο, η πρόταση αυτή τελεί υπό την κρίση του εισαγγελέα Εφετών, στον οποίο έχει χρεωθεί η υπόθεση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας. Αυτός μέχρι την ώρα που ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε στη Βουλή το έγγραφό του δεν είχε ακόμα εκφράσει γνώμη.

Στο μεταξύ, κόλαφο για τον υπουργό Εργασίας αποτελεί πρόσφατο βούλευμα τουΣυμβουλίου Εφετών Αθήνας,σύμφωνα με το οποίο είναι "γεγονότα αληθινά και εκτός πάσης αμφισβητήσεως" οι καταγγελίες, όπως ότι ο ΟΕΚ αγόραζε παράνομα ημιυπαίθριους χώρους από τον γνωστό μεγαλοκατακευαστή Μπολτσή. Οτι, παράτυπα, οι τεχνικές προδιαγραφές για την αγορά διαμερισμάτων από τον ίδιο κατασκευαστή, από υποχρεωτικές,μετατρέπονταν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο σε δυνητικές.Οτι, παράνομα, ο ΟΕΚ αγόραζε από τον ίδιο κατασκευαστή διαμερίσματα πριν ακόμα αγοραστεί το οικόπεδο. Οτι τα διαμερίσματα, που τελικά, παραλάμβανε παρουσίαζαν κακοτεχνίες, παραλείψεις κλπ. Να σημειωθεί μάλιστα ότι, σύμφωνα με το βούλευμα, στα περισσότερα αυτά συνομολογεί, άμεσα ή έμμεσα, και ο ίδιος ο Μπολτσής.

* Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να εμποδίσουν τη συνέχιση των σκανδάλων που σηματοδοτεί η επανατοποθέτηση του Αθ. Χανακούλα στον ΟΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ