Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Γκάλης σε δίλημμα, ο Ιωαννίδης στην ΑΕΚ

Με το χρυσό κλειδί της πόλης των Αθηνών τιμήθηκε ο Ν. Γκάλης, σε εκδήλωση που έγινε χτες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί. Δεκαεφτά χρόνια από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ο πρώην άσος του Αρη και του Παναθηναϊκού, δήλωσε συγκινημένος και γιατί όχι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση. "Είναι μεγάλη στιγμή και τιμή για μένα. Κάθε πολίτης θα ήθελε να ζήσει κάτι ανάλογο" υπογράμμισε.

Ο Ν. Γκάλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί τη νέα περίοδο. "Παλεύω με τον εαυτό μου. Νιώθω πάντως καλά. Αν πάρω τελικά την απόφαση να αγωνιστώ, έχω να προσφέρω πολλά", τόνισε.

Απών αν και προσκαλεσμένος στην εκδήλωση, ο Γ. Ιωαννίδης. Ο προπονητής που συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον Γκάλη, την ίδια ώρα συζητούσε με την ΑΕΚ, όχι αν θα αναλάβει το τιμόνι της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς αυτό είναι μάλλον δεδομένο, αλλά τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ βλέποντας ότι ο Ιωαννίδης κλείνει στην ΑΕΚ, συμφώνησαν έναντι 750 χιλιάδων δολαρίων για δύο χρόνια, με τον Μισέλ Γκομέζ. Ο Γάλλος προπονητής που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων ονομάτων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οδήγησε στην κατάκτηση 6 πρωταθλημάτων και 6 κυπέλλων τη Λιμόζ και την Ορτέζ, στην οποία εργάστηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι του '95 άφησε καλές εντυπώσεις με την Εθνική Γαλλίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Αθηνών.

Υπογράφει ο Φλώρος

Προπονητή έκλεισε όμως και ο Ηρακλής. Πρόκειται για τον Αμερικανό Τομ Νιούελ που θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Στο μεταγραφικό τομέα, ο Αρης απέκτησε για τα επόμενα πέντε χρόνια τον νεαρό πλέι μέικερ των Αμπελοκήπων και της Εθνικής Γ. Φλώρο. Ο Απόλλωνας Πάτρας συμφώνησε για ένα χρόνο με τον Μυριούνη του Παναθηναϊκού και εξασφάλισε με μεταγραφή τον Ταμπάκη της Δάφνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ