Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1 - 0
Με ατού Στόιτσκοφ και... Μίκελσεν

Ο Στόιτσκοφ έβαλε το γκολ της νίκης και ο Δανός διαιτητής δε μέτρησε κανονικό γκολ των Ρουμάνων που αποκλείστηκαν

Σημαντικό βήμα πρόκρισης σημείωσε χτες η Βουλγαρία με τη νίκη της 1 - 0 επί της Ρουμανίας στο βαλκανικό ντέρμπι του δεύτερου ομίλου στο ΕΥΡΩ '96. Στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" του Νιούκαστλ η ομάδα του Ντίμιταρ Πένεφ πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς έχοντας δυο ατού. Τον μεγάλο Κρίστο Στόιτσκοφ, αλλά και την... εύνοια του Δανού διαιτητή Μίκελσεν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Βουλγαρία είχε την τύχη να πετύχει γκολ από τα... αποδυτήρια. Ο επιθετικός οίστρος του "φονιά" Στόιτσκοφ φάνηκε μόλις στο 2. Ο άσος της Πάρμα με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι από τον Στελέα και με έξυπνο πλασέ έγραψε το τελικό σκορ. Οι Ρουμάνοι αφυπνίστηκαν, πήραν τα ηνία του αγώνα και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Λάκατους, Χάτζι, που εξουδετέρωσε ο Μιχαϊλοφ. Η απάντηση των Βούλγαρων ήρθε στο 22, όταν ο Κονσταντίνοφ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά από το δεξί δοκάρι των Ρουμάνων. Στο 31 ήταν και η μεγάλη φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Μουντεάνου με σουτ κεραυνό έστειλε την μπάλλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καθαρά μέσα από τη γραμμή. Ο Μίκελσεν και ο επόπτης του θα πρέπει να έχουν... τύψεις όταν δουν το βίντεο του αγώνα. Ισως εκεί κρίθηκε και το ματς...

Στην επανάληψη οι Ρουμάνοι είχαν μια φλύαρη υπεροχή, αφού δεν έβρισκαν διόδους στην καλά στημένη αντίπαλη άμυνα, που διεύθυνε αριστουργηματικά ο Τρίφον Ιβάνοφ. Σπουδαίος λίμπερο. Καλές στιγμές για τους ηττημένους στο 65 και 89 με τον Προντάν και στο 82 με τον Μουντεάνου. Ο Λέτσκοφ στο 78 έχασε σπουδαία ευκαιρία να σιγουρέψει τη νίκη.

Από τη νικήτρια κορυφαίος παίκτης ο Ιβάνοφ, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Στόιτσκοφ, Μιχαϊλοφ, Κιτσίτσεφ. Από τη Ρουμανία που είπε "αντίο" ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεχώρισαν οι Μουντεάνου, Σέλιμες και Προντάν. Χάτζι και Ραντουτσόιου έμειναν στη μετριότητα...

Η διαιτησία του Μίκελσεν "στιγματίστηκε" από το μη καταλογισμό του γκολ των Ρουμάνων. "Κιτρίνισε" τους Κιτσίτσεφ, Τσβετάνοφ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαϊλοφ, Ιβάνοφ, Τσβετάνοφ, Κιτσίτσεφ, Γιάνκοφ, Μπαλάκοφ, Λέτσκοφ (90 Γιέντσεφ), Ιορντάνοφ, Κονσταντίνοφ (32 Μποριμίροφ), Στόιτσκοφ, Πένεφ (69 Σιράκοφ).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στελέα, Πετρέσκου, Προντάν, Μπελοντέτιτσι, Σέλιμες, Λουπέσκου (46 Γκάλκα), Ποπέσκου (78 Ιλιε), Χάτζι, Μουντεάνου, Λάκατους (29 Μολντοβάν), Ραντουτσόιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ