Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αύριο η εκδήλωση στον Αραξο

Στον Αραξο, όπου οι Αμερικανοί φυλάνε πυρηνικές βόμβες, χτυπά η καρδιά του φιλειρηνικού κινήματος αύριο Κυριακή, 16 του Ιούνη.Την εκδήλωση οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας και Αιγίου και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Πάτρας.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα, που απευθύνουν οι οργανωτές στους πολίτες της Αχαϊας, τονίζεται μεταξύ άλλων:

"Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ μεγαλώνει και διευρύνεται ο ρόλος του ως παγκόσμιου τρομοκράτη για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τα πυρηνικά όπλα όχι μόνο δεν αποσύρονται, αλλά προωθούνται μυστικά σχέδια για την εγκατάστασή τους και σε νέες χώρες.

Αλλη μια φορά, δυστυχώς, η κυβέρνηση καλύπτει την παρουσία την πυρηνικών όπλων στη βάση του Αραξου και στις άλλες περιοχές της χώρας μας, καλύπτει την ανεξέλεγκτη δράση των αμερικανικών βάσεων στον τόπο μας, συμμετέχει στους μηχανισμούς τρομοκρατικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπως οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης.

Οι χιλιάδες νωποί τάφοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τα εκατομμύρια πρόσφυγες, η πείνα και η δυστυχία, η σφαγή αμάχων από τους Ισραηλινούς στο Λίβανο, δεν πρέπει να μας αφήνουν ούτε στιγμή να ησυχάσουμε".

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

5 μμ: Αναχώρηση των πούλμαν από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

6 μμ: Συγκέντρωση έξω από τη βάση του Αραξου.

7.30 μμ: Πορεία ειρήνης από τις Ιτιές μέχρι την πλατεία στα Ψηλά Αλώνια. 8.30 μμ: Συγκέντρωση και συναυλία ειρήνης στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πάτρας και του Αιγίου καλούν τους κατοίκους των περιοχών τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και να απαιτήσουν:

- Την άμεση απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων από τον Αραξο.

- Την άμεση αποχώρηση της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης από τη Βοσνία. - Την απομάκρυνση των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων από τη χώρα μας.

- Την αποχώρηση της χώρας μας από τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.

- Την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και τη ΔΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η φιλειρηνική εκδήλωση (1996-06-14 00:00:00.0)
Παίρνει σειρά ο Αραξος (1996-06-13 00:00:00.0)
Φιλειρηνικό "παρών" την Κυριακή στον Αραξο (1996-06-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ