Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Μοίρασε "οράματα" και ανέξοδες υποσχέσεις

ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ: "Χορτάσαμε από υποσχεσιολογία"

Στη δοκιμασμένη λύση, της "φυγής προς τα εμπρός", μέσω υποσχέσεων, γενικόλογων και αόριστων εξαγγελιών και της προβολής "οραμάτων", καταφεύγει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη, προκειμένου να μην αγγίζει τα καυτά προβλήματα των κατοίκων και να μη δεσμεύεται για συγκεκριμένες λύσεις.

Αντιγράφοντας ανάλογες εξαγγελίες που είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε για την Κρήτη το όραμά του που είναι η ανάδειξη του νησιού "σε οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Νοτιο - Ανατολικής Μεσογείου. Να γίνει κόμβος επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών της Ν - Α - Μεσογείου και πόλος έλξης για τη συνεργασία στο εμπόριο, τον τουρισμό, τη γεωργία, την εκπαίδευση και την τεχνολογία". Στα πλαίσια αυτά εξήγγειλε ένα γενικόλογο και χωρίς δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα "πρόγραμμα ανάπτυξης" της Κρήτης, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των επικοινωνιών, του τουρισμού και της γεωργίας.Χτες ο πρωθυπουργός είχε μαραθώνιο συναντήσεων με φορείς του Νομού Ηρακλείου, όπου επανέλαβε τμήματα του "οράματός του", ενώ ανάλογες επαφές είχε η ομάδα των υπουργών που τον συνοδεύει.

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου

Απάντηση στις εξαγγελίες και στην υποσχεσιολογία του πρωθυπουργού έδωσε με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται ότι "ο πρωθυπουργός θελημένα αγνόησε σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ίδιων των κατοίκων και το μέλλον του νησιού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου έχει ως εξής:

(Υπάρχει σε χειρόγραφο)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ