Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκόσμια Προσφυγιά

Παγκόσμιο έτος της Προσφυγιάς έχει κηρύξει η ΟΥΝΕΣΚΟ το 1996. Παγκόσμια Μέρα Προσφυγιάς κηρύχτηκε επίσης η αυριανή μέρα. Από ποιον; Από τον ΟΗΕ, που μεταβλήθηκε σε υπηρέτη της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ενώ οι ματωμένοι από τον ιμπεριαλισμό λαοί τού είχαν ορίσει να υπερασπίζεται την ειρήνη και την εθνική τους ανεξαρτησία. Ε, να μην έχει κι αυτός ένα "άλλοθι" ότι νοιάζεται την προσφυγιά; Πώς αλλιώς θα κουκουλώσει τις ενοχές του; Πώς αλλιώς, αν όχι ως διεθνής προσφυγοκάπηλος, θα συνέβαλλε στη συνεχιζόμενη εξαπάτηση των λαών; Πώς αλλιώς οι υποταγμένες στη Νέα Τάξη κυβερνήσεις και οι κατά χώρα "προσφυγοπατέρες" θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν, πίνοντας το αίμα των πιο φτηνών εργατικών χεριών, δηλαδή των 125 και πλέον εκατομμυρίων, ανά τον κόσμο, οικονομικών και πολιτικών προσφύγων; Εξάλλου, "χρειαζόταν" η κήρυξη μιας μέρας του χρόνου ως Μέρας της Προσφυγιάς. Για να το πάρουν απόφαση οι σκλαβωμένοι με τα δεσμά της Νέας Τάξης Πραγμάτων λαοί πως αυτή είναι η "μοίρα" τους.

Μια "μοίρα" που την επέβαλε η Νέα Τάξη. Και τη θέλει κοινή, ζοφερή, αναπότρεπτη, για τους διαμελιζόμενους από πολέμους λαούς. Για τις εξαρτημένες, από ξένους "προστάτες", τα "ειρηνοποιά" κοράκια του αμερικανικού Πενταγώνου, του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ, τους "Κροίσους" των πολυεθνικών πολεμικών βιομηχανιών, χώρες. Ο "πολιτισμένος", "φιλελεύθερος","δημοκρατικός" καπιταλισμός, χωρίς το αντίπαλον δέος - το σοσιαλιστικό κόσμο - χώνει τα δολοφονικά δόντια του πάνω στο "σώμα" των λαών με τους επεκτατικούς και αδελφοκτόνους πολέμους που προκαλεί, για να τρέφεται με τις σάρκες εκατομμυρίων και εκατομμυρίων αθώων. Με τα φασιστικά καθεστώτα που στηρίζει και εξοπλίζει. Με τη λεηλάτηση των εθνικών τους πόρων και τη διατήρηση της υπανάπτυξης των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Με την οικονομική και στρατιωτική εξάρτηση των - υποτιθέμενων - υπό ανάπτυξη χωρών. Με την καταρράκωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την αφαίρεση των κατακτήσεων των εργαζομένων, που με αγώνες τρανούς, ποταμούς αιμάτων και το "προμηθεϊκό φως" του σοσιαλισμού κατακτήθηκαν. Με την εξαθλίωση όχι μόνο της εργατικής τάξης, αλλά και άλλων κοινωνικών στρωμάτων. Με το "ανακάτεμα" λαών, ώστε να χάσουν την εθνική τους συνείδηση και λαϊκή τους ταυτότητα, και πλάνητες πένητες - άνδρες και γυναικόπαιδα - αμέτρητο ψυχολόι, να αλεστούν στις απάνθρωπες "κρεατομηχανές" της ολιγαρχίας του πλούτου.

Η χώρα μας - από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας - πολύπαθη από κατακτητές, "συμμάχους - προστάτες", "υπερπατριώτες" πολεμοκάπηλους, προσφυγοκάπηλους και κυβερνήσεις που εντέλλονται και υπακούουν για το "πωλείται πατρίς", τυραννίστηκε από τη δική της πολιτική και οικονομική προσφυγιά. Μαρτύρησε τόσο, που αν ζούσε ο Ευριπίδης θα έγραφε τη σύγχρονη εκδοχή των "Ικέτιδων". Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά οι πρόσφυγες Ελληνες στον αιώνα μας. Και τώρα στη δύση του, στη βασανιζόμενη ακόμα από τη δική της προσφυγιά Ελλάδα, βρίσκονται πάνω από μισό εκατομμύριο τσακισμένες ψυχές προσφύγων, απελπισμένοι "ικέτες" και "ικέτιδες" από τη διαμελισμένη Γιουγκοσλαβία, τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες όπου το φίδι του καπιταλισμού σηκώνει το κεφάλι, από κάθε χώρα του πλανήτη, που θα σφαδάζει κάτωαπό το μαστίγιο της Νέας Τάξης, όσο οι λαοί δε θα το στρέψουν, για να λυτρωθούν, ενάντιά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ