Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΟΤΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
Πρώτα για το γόητρο!

Μετά από επτά χρόνια, για πρώτη φορά αντιμέτωπες οι "άσπονδες φίλες"

"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" για Αγγλία και Σκοτία. Οι... άσπονδοι φίλοι θα ανταμώσουν απόψε (Γουέμπλεϊ 17.00, ΕΤ-2) ξανά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά που βρέθηκαν στον ίδιο αγωνιστικό χώρο ήταν το 1989. Ομως τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που ακολούθησαν κατέστησαν απαγορευτική κάθε σκέψη για νέα συνάντηση.

Στο πιο παλιό ποδοσφαιρικό ντέρμπι, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και αν αυτό φαντάζει τρελό, το βαθμολογικό ενδιαφέρον περνάει σε δεύτερη (τουλάχιστον) μοίρα. Αμφότερες οι πλευρές θέλουν τη νίκη για το γόητρο αφού οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν αποκτήσει εθνικιστικό χαρακτήρα.

Για του... γραπτού το αληθές να τι δήλωσε ο Σκοτσέζος προπονητής, Γκρεγκ Μπράουν, όταν τράβηξε τον αριθμό που τοποθετούσε στον ίδιο όμιλο τις δύο ομάδες: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Το παιχνίδι αυτό το περίμεναν χρόνια με ανυπομονησία όλοι οι Σκοτσέζοι"...

Κάποιοι μάλιστα δήλωσαν ότι προτιμούν νίκη στο αποψινό παιχνίδι από το ίδιο το τρόπαιο! Μετά από τα παραπάνω είναι λογική η κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία θα επιστρατεύσει 1.500 μέλη της προσπαθώντας να αποτρέψει έκτροπα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η κατάκτηση των τριών βαθμών μάλλον σηματοδοτεί πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τα προβλήματα του Βέναμπλς είναι ο Πλατ (τον οποίο θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή) και η φυσική κατάσταση του Γκασκόιν. Δεν αποκλείεται να μην τον χρησιμοποιήσει από την αρχή σε αντίθεση με τον Αντερτον που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στο... διπλανό πάγκο ο Μπράουν κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, όμως άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξουν κάνα - δυο "εκπλήξεις". Εκεί που έχει ρίξει το βάρος των προσπαθειών του είναι ο ψυχολογικός τομέας και η αντιμετώπιση του "Γκάζα", τον οποίο θεωρεί τον πιο επικίνδυνο παίχτη των Αγγλων.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Νέβιλ, Ανταμς, Πιρς, Αντερτον, Ινς, Σάουθγκέιτ, Γκασκόιν, Μακ Μανάμαν, Σίρερ, Σέριγχαμ.

ΣΚΟΤΙΑ: Γκόραμ, Μακ Κίμι, Κάλντεργουντ, Χέντρι, Γκάλαχερ, Μακ Κολ, Μακ Αλιστερ, Κόλινς, Μπόιντ, Μακ Κόιστ, Ντιούρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ