Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 1 - 0
Εκτός Ευρώπης...

Οι Πορτογάλοι απέκλεισαν από την επόμενη φάση τους μαχητικούς Τούρκους

Ο Φερνάντο Κόουτο με ένα όμορφο σε εκτέλεση γκολ (1 - 0) έστειλε την Πορτογαλία πολύ κοντά στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Τουρκία αγωνίστηκε σαν ίσος προς ίσο τουλάχιστον για τα πρώτα 45 λεπτά, όπου και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Το ματς στο Σίτι Γκράουντ του Νότιγχαμ πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις στους φιλάθλους, αφού και οι δυο μονομάχοι έπαιξαν ανοιχτά μιας και η νίκη ήταν μονόδρομος κυρίως για τους γείτονές μας. Το συγκρότημα του Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και στα πρώτα 17 λεπτά έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Σαφέτ, Ογκούν, Σεργκάν που εξουδετέρωσε ο Βίτορ Μπαϊα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Πορτογάλους ήρθε στο 32 όταν ο Σα Πίντο μέσα από τη μικρή περιοχή "κατάφερε" να στείλει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ρουστού. Το ημίχρονο τελείωσε 0 - 0 με δυο ακόμα ευκαιρίες εκατέρωθεν στο 34 από τον Χακάν και τον Χέλντερ έξι λεπτά αργότερα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, αφού οι Ιβηρες ανέβασαν την απόδοσή τους και έκλεισαν τους Τούρκους στα καρέ τους. Στο 49 και 60 οι δυο Πίντο, Σα και Ζοάο, αστόχησαν από πλεονεκτική θέση. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 66. Ο Φερνάντο Κόουτο, άσος της Πάρμα, με δυνατό αριστερό βολέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε την ομάδα του στον... έβδομο ουρανό.

Κορυφαίος παίκτης της Πορτογαλίας ήταν ο σκόρερ Κόουτο, που διήνυσε πολλά χιλιόμετρα. Καλή απόδοση είχαν και οι Παουλίνιο Σάντος, Μπαϊα, Χέλντερ. Από την αξιόμαχη Τουρκία που έδειξε στοιχεία ομαδικότητας άρεσαν οι Σαφέτ, Σεργκέν Βεντάτ και Ρουστού.

Ανάλογη του ονόματός του ήταν η διαιτησία του Ούγγρου Σαντόρ Πουλ. Εδειξε κίτρινη κάρτα στους Αμπντουλάχ, Παουλίνιο Σάντος, Βεντάτ, Ραχίμ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βίτορ Μπαϊα, Κόουτο, Χέλντερ, Ντιμάς, Παουλίνιο Σάντος, Ρουί Κόστα, Πάουλο Σόουζα, Φίγκο, Ζοάο Πίντο (77 Πορφίριο), Σα Πίντο (63 Καντέτε), Φολία (46 Ταβάρες).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ρουστού, Ρεσέπ, Αλπάι, Βεντάτ, Τουγκάι (70 Αριμ), Ογκούν (46 Ραχίμ), Ογκούζ, Σαφέτ 57 Τουλουνάι), Χακάν, Σεργκέν, Αμπντουλάχ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πικρό» αντίο (2002-06-15 00:00:00.0)
Για το θαύμα η Δανία (1996-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ