Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ 1 - 2
Mama mia...

Οι Ιταλοί αιφνιδιάστηκαν από τους Τσέχους και κινδυνεύουν να χάσουν την πρόκριση

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έγινε χτες στο θρυλικό Ανφιλντ. Η Τσεχία, το αουτσάιντερ του Γ ομίλου, κέρδισε την Ιταλία με 2 - 1 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω της (με ίδιους βαθμούς αλλά χειρότερο συντελεστή) τη "Σκουάντρα Αντζούρα".

Ετσι η κατάσταση στον "όμιλο του θανάτου" όπως έχει χαρακτηριστεί παραμένει ρευστή και δεν αποκλείεται η πρόκριση να οριστικοποιηθεί την τελευταία αγωνιστική. Αν μάλιστα αύριο η Ρωσία ζευγαρώσει τις εκπλήξεις και κερδίσει τη Γερμανία τότε θα έχουμε τέσσερις ομάδες στην ίδια θέση...

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο από τα δώδεκα που έχουν διεξαχθεί στα αγγλικά γήπεδα. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ήταν αμφίρροπο και θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη.

Η Τσεχία μπήκε δυνατά στον αγώνα και αιφνιδίασε την αντίπαλό της. Μόλις στο 4 ο Πομπόρσκι μπήκε από δεξιά, σέντραρε και ο Νέντβεντ με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Οι γείτονές μας ξεπέρασαν το σοκ, βγήκαν μπροστά και κατάφεραν 14 αργότερα να ισοφαρίσουν.

Κιέζα, Φουζέρ έπαιξαν ωραία το 1 - 2. Ο τελευταίος μπήκε από δεξιά την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον πρώτο, που ανάμεσα από δύο αμυντικούς κατάφερε να βρει την μπάλα όσο και όπως χρειαζόταν για να τη στείλει στα δίχτυα.

Η ειρωνεία της τύχης και ταυτόχρονα η ομορφιά του αθλήματος είναι πως η ισοφάριση των Ιταλών επιτεύχθηκε σε αντεπίθεση, στην οποία οι Τσέχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Το κατάφεραν πάντως στο 35 όταν σε σέντρα του Κούκα ο Μπέιμπλ πάνω στην κίνηση έκανε ένα σουτ που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στον Περούτζι. Λίγο πριν όμως οι Ιταλοί είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Απολόνι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ανώτερο σε ποιότητα από το πρώτο, δεν είχε όμως γκολ. Οι Τσέχοι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους και οι Ιταλοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ομως η επιπολαιότητά τους ήταν... εκνευριστική. Χαρακτηριστικότερη και πιο μοιραία όλων ήταν του Καζιράγκι. Στις καθυστερήσεις μόνος του από την περιοχή σούταρε απελπιστικά άουτ.

Ευκαιρίες να εξασφαλίσουν νωρίτερα τη νίκη είχαν και οι Τσέχοι, αφού στις αντεπιθέσεις τους ήταν "φωτιά". Ομως την πιο κρίσιμη στιγμή έβρισκαν μπροστά τους τον εκπληκτικό χθες Περούτζι που έσωσε την ομάδα του 3 - 4 φορές.

Η "Σκουάντρα Αντζούρα" είχε σοβαρά προβλήματα στον τομέα που θεωρείται το μεγάλο της ατού. Την άμυνα. Ειδικά από την αριστερή πλευρά ο Πομπόρσκι έκανε ό,τι ήθελε. Η επιλογή του Σάγκι να βγαίνει η ζώνη αρκετά μπροστά για το τεχνητό οφ - σάιντ "σμπαραλιάστηκε" από τους γρήγορους και τεχνίτες αντιπάλους του.

Από την άλλη η Τσεχία με συνεχές πρέσινγκ, πάθος και δύναμη δεν άφησε τους Ιταλούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο διαιτητής Λόπεζ Νιέτο απέβαλε σωστά τον Απολόνι (29) με δεύτερη κίτρινη κάρτα και παρατήρησε ακόμα τους Σουτσοπάρεκ, Κάτλετς, Κούκα, Φουζέρ.

ΤΣΕΧΙΑ: Κούμπα, Σουτσοπάρεκ, Νέτβεντ, Κάτλετς, Λατάλ (88 Νέμετσεκ), Νέμετς, Πομπόρσκι, Κούκα, Μπέιμπλ, Μπέργκερ (64 Σμίτσερ), Χόρνακ.

ΙΤΑΛΙΑ: Περούτζι, Απολόνι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Μούσι, Ντοναντόνι, Αλμπερτίνι, Ν. Μπάτζιο (39 Καρμπόνι), Φούσερ, Κιέζα (77 Τζόλα), Ραβανέλι (57 Καζιράγκι).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθοριστική στροφή (2009-06-20 00:00:00.0)
Φινάλε αγωνίας (2006-06-22 00:00:00.0)
Επέστρεψε στην κορυφή (2003-09-16 00:00:00.0)
Κερδισμένοι Κροατία - Ν. Αφρική (2002-06-11 00:00:00.0)
Προελαύνουν Τσεχία, Σουηδία (1999-04-02 00:00:00.0)
Ολοι ευχαριστημένοι... (1998-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ