Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΔΑΝΙΑ 2 - 1
Ολοι ευχαριστημένοι...

Μπορεί και χωρίς τον... Ζιντάν. Ο λόγος για τη Γαλλία που αν και δεν είχε στη σύνθεσή της τον "εγκέφαλό" της, κατάφερε να κερδίσει τη Δανία 2 - 1 και να περάσει πανηγυρικά με τρεις νίκες στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Πάντως, μη νομίζετε ότι οι Δανοί τα έβαψαν... μαύρα για τη "γλυκιά" ήττα τους. Η ισοπαλία ανάμεσα σε Σ. Αραβία και Ν. Αφρική έστειλε τους παίκτες του Μπο Γιόχανσον στους "16" πίσω από τους τρικολόρ.

Το ματς της Λιόν μπορεί να μη διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, όμως δεν ήταν βαρετό. Οι νικητές μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν την εστία του Σμάιχελ και σχετικά νωρίς στο 12' άνοιξαν το σκορ. Ο Τρεζεγκέ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Χογκ και ο διαιτητής Κολίνα έδειξε ορθά την άσπρη βούλα. Ο Γιούρι Τζορκαέφ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών ανοίγοντας το σκορ. Μετά το 30' οι Δανοί ξεθάρρεψαν και κατάφεραν στο 42' με ανάλογο τρόπο να ισοφαρίσουν 1 - 1. Ο Μίκαελ Λάαντρουπ νίκησε τον Μπαρτέζ από τα 11 μέτρα, πέναλτι που κέρδισε ο Γιόργκενσεν από τον Καντελά. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αφού και οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικό κέρδος από την ισοπαλία. Ομως ο Μανουέλ Πετί, άσος της Αρσεναλ, είχε διαφορετική γνώμη. Στο 56' με δυνατό αριστερό βολέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που εκ των υστέρων αποδείχτηκε... ανακουφιστικό και για τους ηττημένους.

Ξεχώρισαν από τους "πετεινούς" οι Ντιομέντ, Τζορκαέφ, Βιεϊρά, ενώ από τους ερυθρόλευκους οι Μικ. Λάαντρουπ, Χάιντσε και Νίλσεν.

Ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Κολίνα "κιτρίνισε" τους Ντιομέντ, Βιεϊρά, Κόλτιγκ και Τόφτιγκ. Ετσι επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Ιταλός ρέφερι ότι είναι το μεγάλο φαβορί να διευθύνει τον τελικό του Μουντιάλ. Αν φυσικά η Σκουάντρα Ατζούρα δε φτάσει ως το φινάλε του θεσμού.

ΓΑΛΛΙΑ: Μπαρτέζ, Καντελά, Βιεϊρά, Τζορκαέφ, Ντεσαγί, Πιρές (71' Ενρί), Ντιομέντ, Πετί (64' Μπογκοσιάν), Λεμπέφ, Καρεμπέ, Τρεζεγκέ (84' Γκιβάρς).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρίπερ, Σιόμπεργκ, Χογκ, Χάιντσε, Χέλβεγκ, Νίλσεν, Μικ. Λάαντρουπ, Μπ. Λάαντρουπ (74' Τόφτιγκ), Λάουρσεν (46' Κόλτιγκ), Γιόργκενσεν (55' Σαντ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ