Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ
Παιχνίδι για μαθηματικούς...

Αγώνας δίχως αύριο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί το σημερινό παιχνίδι της Ολλανδίας με το Μεξικό, αφού θα κρίνει ποιες θα είναι τελικά οι δυο ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση από τον 6ο όμιλο, με τον ηττημένο να αποχαιρετά, κατά πάσα πιθανότητα, τη διοργάνωση. Και αυτό γιατί η κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο αυτό θυμίζει... σταυρόλεξο, αφού τα σενάρια που μπορεί να παιχτούν δεν είναι και λίγα.

Συγκεκριμένα, οι δυο σημερινοί αντίπαλοι ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς, ενώ καραδοκεί το Βέλγιο που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2 βαθμούς και σήμερα έχει σαφώς πιο εύκολη αποστολή, αφού αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα, που έχει αποκλειστεί.

Ετσι, λοιπόν, ακόμα και εάν δεν υπάρξει νικητής στο παιχνίδι Ολλανδίας - Μεξικού, οι δυο ομάδες μπορεί να μοιραστούν τους βαθμούς,όχι όμως και τα εισιτήρια της πρόκρισης, αφού με πιθανή νίκη του Βελγίου έχουμε τριπλή ισοβαθμία, με τους Ολλανδούς να είναι σε πλεονεκτικότερη θέση, λόγω της ευρείας νίκης επί της Κορέας με 5-0. Σ' αυτήν την περίπτωση οι Μεξικανοί περνούν αν οι Βέλγοι κερδίσουν μέχρι με δύο γκολ διαφορά και με χαμηλό το δείκτη του σκορ. Προβλήματα που θυμίζουν μαθηματικά δηλαδή, γι' αυτό το λόγο τόσο οι Ολλανδοί όσο και οι Μεξικανοί δηλώνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση εντός αγωνιστικού χώρου και όχι με τα κομπιουτεράκια...

Για τους Ολλανδούς αρκεί και ο ένας βαθμός, αλλά παρ' όλα αυτά, όπως επισήμανε και ο τεχνικός της ομάδας, Γκας Χίτινγκ, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, "θα ήταν λάθος μας να πάμε μόνο και μόνο για να πάρουμε τον ένα βαθμό. Στόχος μας είναι η νίκη και αυτή θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε σήμερα".

Στην αντίπερα όχθη, ο τραυματισμός του Λουίς Χερναντέζ αποτελεί τον μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" του Μανουέλ Λαπουέντε, ο οποίος τόνισε για το σημερινό παιχνίδι: "Δε θα κατέβουμε με αμυντικές διαθέσεις, παρόλο που και ο ένας βαθμός ίσως αποδειχθεί πολύτιμος. Πρώτος στόχος είναι η νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ