Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΟΤΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ 0-3
Οργή για την αδικία

Υπάρχει Αλλάχ; Αυτό μάλλον θ' αναρωτιούνται από χτες οι Μαροκινοί, αφού συνέτριψαν τη Σκοτία με 3-0, αλλά στην επόμενη φάση δεν πέρασαν. Το πέναλτι- ανακάλυψη του Αμερικανού διαιτητή στη συνάντηση Βραζιλίας - Νορβηγίας - μετέτρεψε το θρίαμβό τους σε θρήνο και στη συνέχεια σε οργή. Σχεδόν όλοι μιλούν, όχι άδικα, για "πόλεμο" εναντίον του ποδοσφαίρου της Αφρικής. "Το πέναλτι ήταν ανύπαρκτο και το μόνο που... χτύπησε ήταν το ποδόσφαιρο της Αφρικής", είπε ο μέσος του Μαρόκου, Ταχάρ Ελ Χαλεϊ. Ενώ ο προπονητής του, Ανρί Μισέλ, ανέφερε: "Ακουσα ότι στο ματς της Νορβηγίας ο διαιτητής έδωσε ένα... γενναιόδωρο πέναλτι".

Το ενσταντανέ που ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης ήταν εκπληκτικό (για τους αδιάφορους). Μετά από έξοχη εμφάνιση και γκολ των Μπασίρ (22', 84'), Χαντά (47') οι Βορειοαφρικανοί πανηγυρίζουν. Οταν όμως το βλέμμα τους αντικρίζει στο φωτεινό πίνακα "Βραζιλία - Νορβηγία 1-2", η απογοήτευση, η οργή και η αίσθηση αδικίας εξωτερικεύεται ως λυγμός. Η αίσθηση πως κέρδισαν τις εντυπώσεις και το ανθρώπινο "ευχαριστώ" του Μισέλ, ελάχιστα μετριάζουν τα άσχημα συναισθήματα.

Στις δηλώσεις του ο Γάλλος εκλέκτορας του Μαρόκου ανέφερε: "Ηταν το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσα να φανταστώ. Είχαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, φθάσαμε σε μια καταπληκτική νίκη και όμως δεν καταφέραμε να προκριθούμε. Είμαι πολύ στεναχωρημένος όχι τόσο για τον εαυτό μου, αλλά για τους παίκτες, που έκαναν μια τρομερή προσπάθεια και δεν ανταμείφθηκαν. Αξιζαν την πρόκριση, αλλά δεν μπόρεσαν να γευτούν τη χαρά της". Ο Σκοτσέζος συνάδελφός του, Γκρεγκ Μπράουν, φανερά απογοητευμένος αρκέστηκε να πει: "Δεν μπορέσαμε να δώσουμε τη χαρά στους οπαδούς μας".

Ο Αλί Μοχαμέντ Μπουισαϊμ, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέβαλλε τον Μπάρλεϊ και "κιτρίνισε" τους Γκάλαχερ, Τσίπο.

ΜΑΡΟΚΟ: Μπενζεκρί, Σαμπέρ (72' Ροσί), Ναϊμπέτ, Αμζινέ (76' Αζουζί), Αμπραμί, Ελ Χαλεϊ, Χατζί, Τσίπο (88' Σελαμί), Τρικί, Μπασίρ, Χαντά.

ΣΚΟΤΙΑ: Λέιτον, Μπόιντ, Γουέιρ, Χέντρι, Ντέιλι, Μακ Ναμάρα (55' Μακ Κίνλεϊ), Μπάρλεϊ, Λαμπέρτ, Κόλινς, Γκάλαχερ, Ντιούρι (83' Μπουθ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ