Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Η παράδοση ευνοεί τους "τρικολόρ"

Ο τέταρτος αγώνας του 2ου ομίλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία (Ελαντ Ρόιντ 20.00, ΕΤ-1) ίσως καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα δώσει το "παρών" στην επόμενη φάση. Αν κερδίσουν οι "Τρικολόρ" οι Ιβηρες θα πρέπει να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την επιστροφή. Αν συμβεί το αντίθετο αποκτούν βραχύ προβάδισμα. Η ισοπαλία είναι θετική για τους Γάλλους αλλά και τους... Βούλγαρους.

Η προϊστορία δεν ευνοεί τους "φιλοξενούμενους", αφού έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης απέναντι στους "Πετεινούς" εδώ και 15 χρόνια. Τα δυσάρεστα, γι' αυτούς, στατιστικά λένε ακόμα ότι οι Γάλλοι δεν έχουν χάσει σε 24 παιχνίδια ενώ στα 10 τελευταία αποχώρησαν νικητές.

Ο Ζακέ προβληματίζεται από τον τραυματισμό του Μπλαν και τον αντικαταστάτη του. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ο Ανγκλομά όμως χτες ο παίχτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που δεν ξεκίνησε τον αγώνα με τη Ρουμανία.

Ακόμα και στην περίπτωση λοιπόν που δεν παίξει ο Μπλαν, ο Ανγκλομά μάλλον θα "ζεστάνει" τον πάγκο. Ο Γάλλος τεχνικός περιμένει από τους παίχτες του να μη δώσουν αφορμή για περισσότερα αρνητικά σχόλια, από όσα μέχρι στιγμής έχει ακούσει. "Θα είναι η στιγμή της αλήθειας για μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Χαβιέ Κλεμέντε "πονοκεφαλιάζει" από την απουσία του Πίτσι (τιμωρημένος) και τις κίτρινες των Καμινέρο, Αμόρ, Αμπελάρδο, Σέζι. Επίσης από την άσχημη κατάσταση κάποιων βασικών. Ετσι θα έχει ορισμένες αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στη Βουλγαρία. Οι αρχικές 11άδες μάλλον θα είναι:

ΓΑΛΛΙΑ: Λαμά, Τουράμ, Ντεσαγί, Μπλαν, Ντιμεκό, Καρεμπέ, Ντεσάμπ, Γκερέν, Τζοργκαέφ, Ζιντάν, Τουγκαρί.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Θουμπιθαρέτα, Οτέρο, Αλκόρτα, Αμπελάρδο, Σέρζι, Αμαβίσκα, Καμινέρο, Ιέρο, Ντονάτο, Λουίς Ενρίκε, Αλφόνσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ