Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΔΑΝΙΑ
Ντέρμπι με ελληνικό ενδιαφέρον

Ντέρμπι... ελληνικού ενδιαφέροντος αποτελεί η αναμέτρηση Κροατίας - Δανίας (Χίλσμπορο 20.00, ΕΤ-1). Οπως είναι γνωστό, οι δύο ομάδες είναι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 98. Ετσι στις εξέδρες του γηπέδου της Σέφιλντ Γουένσντεϊ θα βρίσκεται και ο Κ. Πολυχρονίου για να "ακτινογραφήσει" προσωπικά τις δύο ομάδες.

Βέβαια το γεγονός αυτό απασχολεί από λίγο ως καθόλου, αμφότερες τις πλευρές που δεν έχουν την "πολυτέλεια" να ενδιαφέρονται για το μέλλον περισσότερο από το παρόν. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει φτάσει δύο... βήματα πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και εκατέρωθεν ξέρουν πως κάθε "στραβοπάτημα" μπορεί να ισοδυναμεί με δυσάρεστη έκπληξη...

Οι κάτοχοι του τροπαίου Δανοί υποστηρίζουν ότι στο σημερινό αγώνα βασικός στόχος είναι η ισοπαλία. "Θα μας ταιριάξει απόλυτα, γιατί μετά θα έχουμε κατακτήσει ουσιαστικά την πρόκριση με νίκη επί της Τουρκίας", δήλωσε ο πορτιέρο της ομάδας Πέτερ Σμάιχελ.

Ο προπονητής των "Βίκινγκς", Ρίτσαρντ Μέλερ - Νίλσεν, σήμερα θα έχει δύο νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα του. Ο Σόρεν Αντερσεν θα αντικαταστήσει τον Μίκαελ Μπεκ, ενώ ο Σένμπεργκ τον Ρισάγκερ. Ως την τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Μίκαελ Λάουντρουπ ο οποίος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο.

Οι Κροάτες από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι στο αποψινό παιχνίδι να δικαιώσουν τη φήμη που τους συνόδευσε στα γήπεδα της Αγγλίας. "Από τον αγώνα με την Τουρκία έμεινα ικανοποιημένος μόνο από τους τρεις βαθμούς. Σήμερα περιμένω να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο το αναμφισβήτητο ταλέντο μας και να αποστομώσουμε αυτούς που υποστηρίζουν ότι είμαστε ένα συνονθύλευμα αστέρων και όχι ομάδα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπλάζεβιτς.

Ο τεχνικός των Κροατών δέχτηκε επίθεση από πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο Τόμισλαβ Ιβιτς, για ανικανότητα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των παιχτών του.

Πιθανές 11άδες:

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρίπερ, Χογκ, Χέλβεγκ, Σένμπεργκ, Σ. Νίλσεν, Μικ. Λάουντρουπ, Τόμσεν, Λάρσεν, Σόρεν Αντερσεν, Μπρ. Λάουντρουπ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λάντιτς, Τζέργκαν, Μπίλιτς, Στίματς, Γιάρνι, Προσινέτσκι, Μπόμπαν, Στάνιτς, Σούκερ, Μπόκτσιτς, Βλάοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ