Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΩΣΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πάνοπλα τα "πάντσερ"

Με Κλίνσμαν οι Γερμανοί κατά των Ρώσων που έχουν αμυντικά προβλήματα

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμιά δυσάρεστη έκπληξη σε βάρος τους, θα παραταχθούν το απόγευμα οι Γερμανοί απέναντι στους Ρώσους (Ολντ Τράφορντ 17.00, ΕΤ-2). Οι τυπικά γηπεδούχοι, με βάση την εικόνα που παρουσίασαν στον αγώνα με την Ιταλία, δε φαντάζουν ικανοί να σταματήσουν την πορεία των "πάντσερ".

Οι Γερμανοί το γνωρίζουν, γι' αυτό περισσότερο ασχολούνται με τις κίτρινες κάρτες και τον κίνδυνο απώλειας βασικών παιχτών, παρά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Μπέρτι Φογκς δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την ίδια τακτική, "αδιαφορώντας" για τις συνέπειες.

"Δε θα αλλάξω τα πλάνα μου ακόμα και αν στα επόμενα παιχνίδια μείνω με εννιά ή οκτώ παίχτες. Χωρίς πρέσιγκ και πίεση δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα πλάνα λοιπόν μπορεί να μην αλλάζουν, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την ενδεκάδα.

Ο Μπερτ Φογκς δεν υπολογίζει τον τραυματία Κόλερ και όπως όλα δείχνουν τη θέση του θα πάρει ο Μάρκους Μπάμπελ. Την πρώτη του παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κάνει και ο Γιούργκεν Κλίνσμαν που εξέτισε την ποινή του.

Η είσοδος του επιθετικού της Μπάγερν σηματοδοτεί την εμφάνιση από την αρχή και του "προστατευόμενού" του Μπίρχοφ. Οπως έχει δηλώσει ο Κλίνσμαν "με αυτόν παρτενέρ αποδίδω καλύτερα". Λόγια που κατά τις κακές γλώσσες αποτελούν... διαταγή για τον προπονητή των "πάντσερ".

Από την πλευρά του, ο Ολεγκ Ρομάντσεφ προβληματίζεται για την αμυντική γραμμή της ομάδας του. Αφ' ενός γιατί παρουσιάζεται ασταθέστατη και αφ' ετέρου διότι έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Προσπαθώντας να βρει λύση στο πρώτο σκέλος, ζήτησε να σταλεί στην Αγγλία κάμεραμαν ώστε να μαγνητοσκοπεί τους αγώνες. Ετσι ελπίζει πως θα μπορεί να διορθώνει τα λάθη, αν και τα περιθώρια μάλλον στένεψαν πολύ.

Αναφορικά με το δεύτερο δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού εκτός των άλλων από τον αγώνα με τη Ρωσία αποχώρησε τραυματισμένος και ο Μπουσμάνοφ. Το μόνο ευχάριστο για τον Ρομάντσεφ είναι πως ο Νικιφόροφ εξέτισε την ποινή του και θα μπορέσει να παίξει λίμπερο. Αλλαγή αναμένεται και στη θέση του τερματοφύλακα, όπου αντί του Τσερτσέσοφ θα εμφανιστεί ο Χάριν.

ΡΩΣΙΑ: Χάριν, Τετράτζε, Κοφτούν, Ονόπκο, Νικιφόροφ, Τσιμπαλάρ, Κάρπιν, Καντσέλσκις, Μοστοβόι, Ραντίμοφ, Κολιβάνοφ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Ζάμερ, Μπάμπελ, Ρόιτερ, Αϊλτς, Χέλμερ, Χέσλερ, Μέλερ, Τσίγκε, Μπίρχοφ, Κλίνσμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ