Κυριακή 23 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Νίκου Πλουμπίδη πραγματοποιούνται στον τόπο που εκτελέστηκε το 1954, στη δασική έκταση πίσω από τη Μονή Δαφνίου, σήμερα στις 10.30 πμ σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών ΕΑ (ΠΕΑΕΑ).

Πούλμαν δρομολογούν για την εκδήλωση:

- Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ.Αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος στις 9πμ.

- Τα Παρ/τα Ν. Φιλαδελφείας - Ν. Χαλκηδόνας και Πατησίων - Ριζούπολης.Αναχώρηση στις 8.45 πμ από Εθνική Τράπεζα Ν. Φιλαδελφείας και στις 9 πμ από Αγ. Βαρβάρα Πατησίων.

Επέτειοι
  • Ο Δήμος ΣΕΡΒΙΩΝ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ ΣΕΡΒΙΩΝ και ΕΛΑΣΣΟΝΑΣσήμερα στις 11 πμ,συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τη μάχη του Σαρανταπόρου που έγινε στις 21 - 6 - 1943. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και ο λαός της περιοχής να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση.
  • Το Παράρτημα ΛΕΧΑΙΝΩΝ - ΚΑΜΠΟΥ της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ διοργανώνουν σήμερα στις 10.30 πμ εκδήλωση στη Γαστούνη, στη θέση "Λάκκα Χρέπα", τόπο εκτέλεσης των 6 ΕΠΟΝιτών αγωνιστών, στις 21 - 6 - 1944 από τους Γερμανοφασίστες κατακτητές. Καλούνται οι συγγενείς των εκτελεσμένων, οι αντιστασιακοί και οι κάτοικοι της περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση.
  • Το Παράρτημα ΤΡΙΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 11 πμ για την επέτειο της ιστορικής μάχης κατά των Γερμανών στα Κανελάκια Γορτυνίας. Τα Κεντρικά Γραφεία, συμμετέχοντας, δρομολογούν πούλμαν που αναχωρεί από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 πμ.
  • Ο Δήμος ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση που θα γίνει στο σταθμό του Αιτωλικού, σήμερα,στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, κατά την ανατίναξη του τρένου με τους Γερμανούς στις 21 - 6 - 1944.
  • Το Παράρτημα ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ Καλαβρύτων της ΠΕΑΕΑ καλεί όλους τους αντιστασιακούς και το λαό της περιοχής να τιμήσουν τους ηρωικούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ (1941 - 1949), σε εκδήλωση σήμερα στις 11 πμ.
Για την "Καλύβα Στεφανή"
  • Η Διοικούσα Επιτροπή του Παρ/τος ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ της ΠΕΑΕΑ κάνει γνωστό σε όλα τα Παραρτήματα και τις διάφορες Οργανώσεις που επιθυμούν να επισκεφτούν την "Καλύβα Στεφανή", τον ιστορικό χώρο απ' όπου ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας, με τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Παρ/τος: 0236/43.775 - 43.830 - 43.819.
Ανακοίνωση της ΠΕΕΠΠ
  • Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΕΠΠ καλεί και φέτος τα μέλη, τους φίλους και όσους άλλους επιθυμούν να πάρουν μέρος στην παραδοσιακή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη Νάουσα και είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια του ΔΣΕ. Αυτή τη φορά θα γίνει σε ειδικό χώρο του χωριού Ροδοχώρι, λίγο πιο πέρα απ' τη Νάουσα.

Απ' όλα τα Pαραρτήματα της Ενωσης θα δρομολογηθούν πούλμαν. Για την Αθήνα και Πειραιά πούλμαν θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6 - 7 - 96 από την πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 πμ,επιστροφή την Κυριακή 7 - 7 - 96. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιούνη,προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαμονή σε ξενοδοχείο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το ταξίδι στην Τασκένδη συνεχίζονται. Το επόμενο ταξίδι θα γίνει την Τρίτη 16 - 7 - 96 στις 5 μμ. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα των εκδρομών στα γραφεία της Ενωσης (Σωκράτους 79 - 81, 3ος όρ. ), τηλ.: 5230.526 - 5230.534.

Για τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου
  • Το Παράρτημα Χαλανδρίου (ΠΕΑΕΑ) πραγματοποιεί σύσκεψη την Παρασκευή 28 - 6 - 96 στις 6 μμ στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου, για την ανάλυση των αποφάσεων του 7ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ. Παράκληση να μη λείψει κανείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ