Κυριακή 23 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
5Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη Θεσσαλονίκη, 6 και 7 Ιούλη

Οι νέοι θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να αγωνιστούν για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να μην εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη η Δύναμη Ταχείας Επέμβασης

Από τη Θεσσαλονίκη θα στείλουν φέτος το δικό τους αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα οι νέοι όλης της χώρας. Μετά τις Πρέσπες, το Ακτιο, τη Λάρισα και τον Αραξο, φέτος η διήμερη πανελλαδική νεανική συνάντηση της ΚΝΕ θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Στις 6 και 7 Ιούλη η καρδιά της νεολαίας θα χτυπήσει δυνατά, η φωνή της θα ακουστεί μακριά και θα διαδηλώνει την απόφασή της να δράσει αγωνιστικά, διεκδικητικά, για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να μην εγκατασταθεί η Δύναμη Ταχείας Επέμβασης στη Θεσσαλονίκη. "Βάση" της 5ης Νεανικής Συνάντησης Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης θα είναι η παραλία της Επανωμής, όπου θα στηθεί η κατασκήνωση.

Η φετινή συνάντηση συμπίπτει με μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και γίνεται σε μια περίοδο κρίσης για τις σχέσεις της χώρας μας με τις γειτονικές. Οπως δηλώνει ο Λάζος Μπάμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, "από τη μία η Συμφωνία του Ντέιτον, που κάθε άλλο παρά εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή, αλλά αντίθετα μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων, με ορατό τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας - ο δρόμος άλλωστε άνοιξε με την αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη Βοσνία - και από την άλλη η πρόσφατη κρίση στα Ιμια, που απέδειξε ότι το βασικό εθνικό μας πρόβλημα είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και η αποδοχή των δεσμεύσεών του από την πλειοψηφία των ελληνικών κομμάτων, κάνουν πιο φανερή την ανάγκη να δράσουμε τώρα".

Για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ο Λ. Μπάμπας δηλώνει: "Είναι η πόλη των αγωνιστικών παραδόσεων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, των φιλειρηνικών αγώνων του χτες και των διεκδικητικών του σήμερα, για μια Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι της φιλίας και συνεργασίας των λαών. Είναι η πόλη με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας των νέων, η οποία σχεδιάζεται να παίξει το ρόλο του ορμητηρίου για την ιμπεριαλιστική οικονομική διείσδυση του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια".

Η ΚΝΕ καλεί και πάλι τους νέους να αντισταθούν και να καταγγείλουν τον ιμπεριαλισμό μέσα από τη συλλογική δράση, αλλά και το χορό και το τραγούδι.Το διήμερο της ΚΝΕ θα είναι πλούσιο σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αθλητικές εκδηλώσεις. Το Σάββατο θα παρελάσουν οι "Ειδικές Δυνάμεις",το λατινοαμερικάνικο συγκρότημα AROMA CARRIBE,το Θεατρικό συγκρότημα της "Νεανικής δράσης για την Ειρήνη",ενώ θα πραγματοποιηθούν και αθλητικές συναντήσεις.

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία των νέων από την Πλατεία Σιντριβανιού και θα καταλήξει μπροστά στο αμερικανικό προξενείο, όπου θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη".

Δεκαπέντε μέρες απομένουν μέχρι την 5η Νεανική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες έχουν μπει δυναμικά στη μάχη της προπαγάνδισής της. Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις στη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν τα σχέδια για τη διαμόρφωση του χώρου και απομένει η υλοποίησή τους.

Αεροπανό, ταμπλό και αφίσες κοσμούν ήδη τις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες μέρες το βάρος θα πέσει στις Κνίτικες και Κομματικές Οργανώσεις της Ανατολικής Υπαίθρου, που έχουν αναλάβει να "βάψουν" την περιοχή της Επανωμής με το χρώμα της νιότης και του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ