Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πακέτα προσφορών"

Σταματημό δεν έχουν τα έντυπα προσφορών για "πακέτα διακοπών" με εκπτώσεις μέχρι και 50%, που καταφτάνουν στις εφημερίδες. Οι προσφορές αφορούν διακοπές σε διάφορα θέρετρα της χώρας και αποστολείς τους είναι τοπικές ενώσεις τουριστικών φορέων.

Το τι έχει συμβεί, λίγο πολύ, αποτελεί κοινό μυστικό. Η υποταγή των κυβερνώντων στους... καταμερισμούς, που στις Βρυξέλλες αποφασίζονται, η εντεινόμενη - εδώ και αρκετά χρόνια - μετατροπή της χώρας σε περιοχή παροχής τουριστικών και άλλων υπηρεσιών προς τους ξένους και το τσάμπα χρήμα που προσφέρθηκε για αντίστοιχες "επενδύσεις", είχε σαν αποτέλεσμα να ξεφυτρώσουν "ακριβά", για τα δεδομένα της χώρας, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία όμως, για μια σειρά λόγους, έχουν ιδιαίτερα χαμηλή πληρότητα, σε ξένους τουρίστες, ακόμα και την περίοδο αιχμής. Θυμήθηκαν, λοιπόν, οι μεγαλοξενοδόχοι τους περιφρονημένους μέχρι χτες... ιθαγενείς, στους οποίους "προσφέρονται" τα καταλύματά τους έναντι 6 - 8 χιλιάδων δραχμών τη μέρα.

Για να μη μας περνάνε, όμως, για "αμερικανάκια", σημειώνουμε πως και οι τιμές που δίνονται στους "καλούς και πλούσιους" πελάτες από το εξωτερικό, μέσω των "τουρ-οπερέιτορ", σε καμιά περίπτωση δεν είναι υψηλότερες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ