Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΖΩΗΣ: Σε κλίμα ευφορίας διεξήχθη προχτές Δευτέρα η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Αγροτικής Ζωής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κ. Λάμπος, ενημέρωσε τους μετόχους για την επιτυχή πορεία της εταιρίας το 1995, σύμφωνα με την οποία, σε σχέση με το 1994, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40,1%, ενώ τα κέρδη ξεπέρασαν το φράγμα του ενός δισ. δρχ. κλείνοντας στα 1,03 δισ. δρχ. Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας αναβλήθηκε, λόγω της κηδείας του Α. Παπανδρέου, για αύριο στις 9.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγροτικής, Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Με σεμνότητα γιορτάστηκε φέτος στο Αργος η "Μέρα του Ξενοδόχου", που τελείται κάθε χρόνο στη μνήμη του Αγίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων. Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο τέως γγ του ΕΟΤ και τέως υπουργός Τουρισμού Ν. Σκουλάς και λοιποί τουριστικοί φορείς, τελεί υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Πωλήσεις ύψους 31,7 δισ. δρχ., που ισοδυναμούν με αύξηση 18% έναντι του 1994, πραγματοποίησε για το 1995 η εταιρία επεξεργασίας ξύλου "Σέλμαν". Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 20% και ανήλθαν σε 7,7 δισ. δρχ., ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 64% σε σχέση με τα κέρδη της προηγούμενης χρονιάς και ανήλθαν σε 1,3 δισ. δρχ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Ανοδικά κινούνται οι αναλήψεις έργων από την κατασκευαστική "Αβαξ", σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων. Το 1995 η "Αβαξ" πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 6 δισ. δρχ., έναντι 5,4 δισ. δρχ. το 1994. Τα κέρδη ωστόσο παρέμειναν στάσιμα στα 1,3 δισ. δρχ., καθώς η εταιρία προέβη το 1995 στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Το ετήσιο λεύκωμα του ΕΟΤ πρόκειται να εκδοθεί σε οκτώ γλώσσες(Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά και Ρωσικά). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει το αργότερο μέχρι 15/7/1996 να απευθυνθούν στον ΕΟΤ για να παραγγείλουν την ποσότητα που θα επιθυμούσαν να προμηθευτούν. Η τιμή του αντιτύπου καθορίστηκε στις 485 δρχ., πλέον ΦΠΑ και εξόδων αποστολής. Πληροφορίες, τηλ. 3250.058.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης φορολόγησης περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με αιτία θανάτου, δωρεάς ή γονικής παροχής, για τα οποία έχει μετατεθεί ο χρόνος γένεσης της φορολογικής ενοχής.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία επικαλείται το σχετικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, μπορεί να καταβληθεί αμέσως, πριν μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ