Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σπαζοκεφαλιές...

Εντείνονται οι συζητήσεις, που γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών, για το αν πρέπει να φορολογηθούν ή όχι τα κέρδη - και μάλιστα τα ιδιαίτερα υψηλά κέρδη - που αποσπά μια χούφτα χρηματοοικονομικές εταιρίες, οι οποίες "δραστηριοποιούνται", στο χώρο της λεγόμενης "αγοράς χρήματος".

Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιχειρήσεις που πουλάνε "αέρα" και μάλιστα κερδοσκοπώντας, πολλές φορές, σε βάρος χιλιάδων ανυποψίαστων "επενδυτών". Ολων εκείνων, δηλαδή, που αναζητώντας τρόπους να "σώσουν" τις οικονομίες μιας ζωής από το σαράκι του πληθωρισμού, τους εμπιστεύονται - χωρίς να είναι πάντα σίγουροι ότι θα τα πάρουν πίσω - τα χρήματά τους. Χρήματα, τα οποία μετατρέπονται σε κεφάλαιο και ρίχνονται στον τζόγο του Χρηματιστηρίου ή σε άλλες μορφές κερδοσκοπίας.

Το ωραίο, αλλά αρκούντως αποκαλυπτικό για τη λογική που διέπει τους αρμόδιους, είναι ότι σπαζοκεφαλιάζουν αν θα φορολογήσουν τις παρασιτικές δραστηριότητες παρασιτικών για την οικονομία της χώρας εταιριών, σε εποχές που λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να αποφασιστούν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις μισθωτών και συνταξιούχων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ