Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-1 (5-6 ΠΕΝΑΛΤΙ)
Οπου... Αντρέας και μάλαμα

Κέπκε και Μέλερ έστειλαν τη Γερμανία στον τελικό, ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς στο Γουέμπλεϊ

Να λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Γερμανία του Μπέρτι Φογκτς ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς κέρδισε 6-5, στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι, την "οικοδέσποινα" Αγγλία (σ.σ. κανονικός αγώνας και παράταση 1-1) και έτσι θα βρει για δεύτερη φορά στο δρόμο της την Τσεχία, που αποτελεί ασφαλώς την ευχάριστη έκπληξη του ΕΥΡΩ '96.

Αναμφίβολα το ντέρμπι στο Γουέμπλεϊ δεν ήταν και το πλέον κατάλληλο για... καρδιακούς. Η Γηραιά Αλβιόνα άνοιξε το σκορ από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 2' ο Γκασκόιν εκτέλεσε κόρνερ, ο Ανταμς πήρε πρώτη κεφαλιά, η άμυνα των Γερμανών αδράνησε και ο Αλαν Σίρερ με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πάντα μαχητές οι Γερμανοί πέρασαν στην αντεπίθεση και στο 16' κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όταν ο Χέλμερ πέρασε όμορφη ασίστ στον Στέφαν Κουντς και με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ μέχρι το πέρας των 120 λεπτών. Η ομάδα του Τέρι Βέναμπλς ως το τέλος του κανονικού αγώνα είχε την υπεροχή, έχασε μερικές καλές ευκαιρίες, όμως Κέπκε και άμυνα ήταν σε καλή μέρα. Ολα τα... λεφτά του μεγάλου αγώνα ήταν η παράταση και ασφαλώς τα πέναλτι. Μόλις στο 92' ο Αντερτον σημάδεψε το δοκάρι του Κέπκε. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σίμαν να εξουδετερώσει βολέ του Μέλερ. Στο 97' γκολ του Κουντς ακυρώθηκε ορθά σαν επιθετικό φάουλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γκασκόιν έχασε μοναδική ευκαιρία σε άδειο τέρμα. Ο Τζίγκε στο 107' και ο Μακμάναμαν στο 114' έκλεισαν τον... κύκλο των χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν.

Στα πέναλτι δυο Ανδρέας, ο Κέπκε και ο Μέλερ, ήταν οι μορφές για τα "πάντσερ". Ο κίπερ "ψώνισε" τον Σάουθγκέιτ, ενώ ο Μέλερ έγραψε το τελικό 6-5 για τη Γερμανία. Η μεγάλη ρεβάνς στο ίδιο γήπεδο μετά από 30 χρόνια. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο... Σοφά λόγια.

Από τη νικήτρια κορυφαίος παίκτης ο Ματίας Ζάμερ, που πραγματικά ήταν ένας μεγάλος λίμπερο. Σταθερός ο Κέπκε, θετική και η παρουσία των Μέλερ, Αϊλτς, Κουντς, Ρόιτερ. Ο Πολ Ινς ήταν το "μηχανάκι" της Αγγλίας. Καλή ήταν και η παρουσία των Σίρερ, Αντερτον, Ανταμς. Ο Βέναμπλς ίσως θα έπρεπε να "φρεσκάρει" την ομάδα του, που τέλειωσε ματς και παράταση χωρίς αλλαγή!

Εξαιρετική η διαιτησία του Ούγγρου Σαντόρ Πουλ, "κιτρίνισε" τους Ρόιτερ, Μέλερ, Γκασκόιν.

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Πιρς, Ανταμς, Ινς, Σάουθγκέιτ, Πλατ, Γκασκόιν, Μακμάναμαν, Σίρερ, Σέριγχαμ, Αντερτον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Ρόιτερ, Χέλμερ (110' Μπόντε), Ζάμερ, Μπάμπελ, Φρόιντ, Μέλερ, Σολ (76' Χέσλερ), Τζίγκε, Αϊλτς, Κουντς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην κόψη του... ημιτελικού (1996-06-26 00:00:00.0)
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση... (1996-06-22 00:00:00.0)
Πρώτα για το γόητρο! (1996-06-15 00:00:00.0)
Ξεχώρισε η Γερμανία (1996-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ