Κυριακή 30 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Χρειαζόμαστε δυναμικό και αποφασιστικό φορέα

Του Νίκου ΡΟΥΣΣΟΥ *

"Στις 2 και 3 του Ιούλη πραγματοποιούνται οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, σε μια περίοδο που το εμπόριο και γενικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διέρχονται την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία τους.

Οι ΜΜΕ δέχονται τα πιο σκληρά χτυπήματα τόσο από την πολιτεία με τους νόμους της και τις τρομερές επιβαρύνσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τους δυσβάσταχτους φόρους, το 35%, τα "αντικειμενικά κριτήρια", την απελευθέρωση του ωραρίου και της επαγγελματικής στέγης, τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, και την ανεξέλεγκτη επέκταση και κυριαρχία πλέον στην ελληνική αγορά των μονοπωλίων.

Είναι προμελετημένη η συρρίκνωση των ΜΜΕ διότι αυτή την πολιτική έχουν υιοθετήσει οι κυβερνήσεις τουλάχιστον των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Είναι πλέον φανερό ότι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα με τα εκατομμύρια διαμαρτυρημένων επιταγών και γραμματίων είναι το αποτέλεσμα της πιο πάνω οικονομικής πολιτικής και σε λίγο καιρό η ελληνική αγορά θα έχει μορφή σεληνιακού τοπίου. Σε αυτή την τραγική κατάσταση της ελληνικής αγοράς ο Αθηναίος έμπορος καλείται να εκλέξει αντιπροσώπους για τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου.

Καλούνται να εκλέξουν όχι διακοσμητικά πρόσωπα, αλλά εκπροσώπους με διάθεση αγωνιστική και όχι να χαϊδεύουν αυτιά. Ανθρώπους με εμπειρία στα εμπορικά θέματα, με αποφασιστικότητα και θάρρος χωρίς να φοβούνται να έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτεία και τους εκπροσώπους των μεγάλων εμπορικών συγκροτημάτων που επιδιώκουν το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.Η μέχρι σήμερα πορεία της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας έδειξε ότι δε θέλει να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου, ακολουθώντας πολιτική συμβιβασμού και υποχωρητικότητας.

Εμείς οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο απερχόμενο ΔΣ αγωνιστήκαμε όσο ήταν αυτό δυνατό να υιοθετήσουμε έναν άλλο τρόπο πιο δυναμικό, θαρραλέο και αποφασιστικό στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του εμπορικού κόσμου. Δυστυχώς, όμως, ως μειοψηφία δεν εισακούστηκε η φωνή μας. Παράλληλα, όμως, συνεργαστήκαμε και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Καλούμε τους εμπόρους της Αθήνας να μας ενισχύσουν στο δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, ψηφίζοντας τους εκπροσώπους του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούμε με συνέπεια και ήθος.

* Ο Νίκος Ρούσσος είναι μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και υποψήφιος με το συνδυασμό της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Αθήνας"

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ (2010-08-05 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις μπροστά στο συνέδριο (2003-10-31 00:00:00.0)
Αλλαγή διοίκησης για τα συμφέροντα των δημοσιογράφων (1999-03-02 00:00:00.0)
ΕΣΗΕΑ Ανάγκη για αλλαγή στην Ενωση. (1996-12-22 00:00:00.0)
Τα προβλήματα απαιτούν ενότητα και αγώνα (1996-06-29 00:00:00.0)
Ρυθμιστής η "Αγωνιστική Συνεργασία" (1996-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ