Τρίτη 2 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία των εργαζομένων στον ΕΟΠ

Σήμερα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού, στις 11 π.μ.

Τετράωρη στάση εργασίας (10.30 π.μ. - 2.30μμ) αποφάσισαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ). Παράλληλα, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού (Υπατείας 6), θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ελλιπή χρηματοδότηση του ΕΟΠ από την κυβέρνηση και τονίζουν ότι η έλλειψη χρημάτων αναγκάζει τον Οργανισμό να υπολειτουργεί. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι η δεύτερη σε διάστημα περίπου 20 ημερών.

Οι εργαζόμενοι πάντως με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι αν δε βρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠ, η διοίκησή του θα προχωρήσει σε δραματικές περικοπές τόσο για τις λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού όσο και για την κάλυψη των μισθολογικών δαπανών του προσωπικού. Οπως είχε γράψει και ο "Ρ" σε παλιότερο δημοσίευμά του, το έλλειμμα του προϋπολογισμού του Οργανισμού για το 1996 ανέρχεται περίπου σε 3,7 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτό μεταφράζεται σε έλλειμμα 187.650.000 δραχμών κατά μήνα για τις δαπάνες προσωπικού και 203.350.000 δραχμών κατά μήνα σε λειτουργικές δαπάνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ