Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αυλαία" στην Επίδαυρο

Πρεμιέρα έχει το Φεστιβάλ Επιδαύρου και το Εθνικό Θέατρο,που παρουσιάζει (5,6/7) τη σοφόκλεια "Ηλέκτρα",σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά,σκηνικά - κοστούμια Διονύση Φωτόπουλου,σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου,σε συνεργασία του Δημήτρη Οικονόμου.Η ζωντανή μουσική, με κύριο στοιχείο τα κρουστά, είναι του Τάκη Φαραζή.Η χορογραφία είναι της Αποστολίας Παπαδαμάκη,η μουσική διδασκαλία της Μελίνας Παιονίδου.Παίζουν: (Κλυταιμνήστρα) Ασπασία Παπαθανασίου,(Ηλέκτρα) Λυδία Κονιόρδου,Στέφανος Κυριακίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τάνια Παπαδοπούλου, Μίλτος Δημουλής, Γιώργος Καραμίχος κ. ά.

"Το έργο - επισημαίνει η Λ. Κονιόρδου - εκτός από τη μεγάλη του ποιητική αξία, την ολοκληρωμένη διαγραφή των προσώπων και τα μεγάλα ερωτηματικά που προβάλλονται για τη ζωή, το θάνατο, το δίκαιο, την εξουσία, την αντίσταση σε οτιδήποτε αποκοιμίζει τη μνήμη και ευνουχίζει τη συνείδηση του ανθρώπου, είναι ένα συναρπαστικό έργο. Εχουμε σαν φωτεινό, πολύτιμο σημείο αναφοράς και έμπνευσης την εμπειρία της πλούσιας παράδοσής μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ρυθμούς ποικίλους, μουσικούς δρόμους, συμπυκνωμένες κινήσεις ή χορευτικά θέματα, αφαιρετικές μορφές και σχήματα, που με σοφία δίνουν όψη στις αέναες κινήσεις της φύσης και του κόσμου".

Το Εθνικό Θέατρο,με την "Ηλέκτρα",μετά τα Επιδαύρια, θα συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά φεστιβάλ, ενώ από τις 8-20/9 θα δώσει παραστάσεις στο Τορόντο του Καναδά και από 22-29/9 στο "Σίτι Θίατερ" της Ν. Υόρκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ