Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Καλημέρα" με τραγούδια

Στίχος λυρικός, ποιητικός. Καταγράφει σκέψεις, επιθυμίες, αναζητήσεις. Μουσική αισθαντική, ταξιδιάρικη. Εμπεριέχει ένα μεγάλο μέρος της μουσικής ψυχής του τόπου μας, αυτής που αναγνωρίζουμε στα συστατικά στοιχεία της παραδοσιακής και λαϊκής μας μουσικής. Εμπνευση άκρως δημιουργική. Καταφέρνει, με τρόπο εξαιρετικό και δίχως κόμπλεξ, να παντρέψει μουσικές με διαφορετικές αφετηρίες και να μας καλημερίσει με έντεκα τραγούδια. Ο λόγος για την τελευταία δισκογραφική δουλιά του Ορφέα Περίδη με τον πετυχημένο τίτλο "Καλή σου μέρα αν ξυπνάς".Ο δεύτερος κατά σειρά προσωπικός του δίσκος, που έρχεται τρία χρόνια μετά την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση. Ερωτικές μπαλάντες με ροκ, αλλά και λαϊκά στοιχεία, τραγούδια δημώδη, στίχος που ξυπνά το συναίσθημα και τη φαντασία είναι ορισμένα από τα στοιχεία μιας δουλιάς, στην οποία αναμφισβήτητα αναγνωρίζουμε την προσωπική σφραγίδα του ταλαντούχου τραγουδοποιού.

  • "Τα σέβη μου, Μαρία ονομάζομαι...", ακούγεται η φωνή της Μαρίας Δημητριάδη, εισάγοντας στο πρώτο τραγούδι της τελευταίας δισκογραφικής της δουλιάς με τίτλο "Αύριο".Τραγούδια γήινα και ανθρώπινα, σημαδεμένα από την ερμηνεία μιας φωνής, που χρόνια τώρα μας συντροφεύει δίχως να μας προδίδει. Τραγούδια με περίσσια τη συναισθηματική φόρτιση και την ευαισθησία. Τη μουσική τους υπογράφουν οι Χριστόφορος Κροκίδης, Σταμάτης Μεσημέρης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου (στον ίδιο ανήκει και η παραγωγή του δίσκου). Οι στίχοι είναι των Αλκη Αλκαίου, Βασίλη Γιαννόπουλου, Αφροδίτης Μάνου, Σταμάτη Μεσημέρη,ενώ τα λόγια ενός τραγουδιού έγραψε η ίδια η Μ. Δημητριάδη.
  • "Μ' έμαθες μάτια να διαβάζω", είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού δίσκου του Μιχάλη Ανθη.Η επίσημη είσοδος του καλλιτέχνη στη δισκογραφία ως τραγουδιστή και ερμηνευτή αφορά ένα δίσκο με μπαλάντες, λαϊκούς ρυθμούς και ροκ κομμάτια. Τη μουσική των δώδεκα τραγουδιών έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης, που μοιράζεται και σαν τραγουδιστής κι ένα τραγούδι στον δίσκο. Σ' ένα τραγούδι συμμετέχει επίσης η Νανά Παναγιώτου.
  • Το γνωστό ερμηνευτικό ύφος του Στέλιου Ρόκκου συναντάμε και στην τελευταία του δισκογραφική δουλιά με τίτλο "Αγέρας",αν και πρόκειται για ένα δίσκο με περισσότερο καθαρές λαϊκές φόρμες. Η μουσική και οι στίχοι είναι του ίδιου του Στ. Ρόκκου, ενώ μ' ένα τραγούδι συμμετέχουν οι Αλ. Χρυσοβέργης και Σπ. Γιατράς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ