Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερωμένες εξαιρετικά...

Δύο συναυλίες θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η πρώτη, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή (9μμ), είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο της Τζίνας Μπαχάουερ.Σε διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ στο πιάνο τον Ντ. Ράνκι, η ΚΟΑ θα παρουσιάσει τα έργα: "Κυρά Φροσύνη" (εισαγωγή, α' εκτέλεση με την ΚΟΑ) του Π. Καρρέρ, Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε λα μείζονα του Φ. Λιστ και Συμφωνία αρ. 4 του Π. Τσαϊκόφσκι.

Αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Δημήτρη Μητρόπουλου είναι η συναυλία, που θα δώσει η ΚΟΑ στις 12 Ιούλη, υπό τη διεύθυνση του Γ. Κασπσούκ. Θα ερμηνεύσει τα έργα Πρελούδιο και Φούγκα σε σολ ελ. (μεταγραφή Δ. Μητρόπουλου) του Γ. Σ. Μπαχ και Συμφωνία αρ. 5 του Γκ. Μάλερ. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και κοστίζουν 7.000, 5.000, 4.000, 2.500 και 1.000 (φοιτητικά) δραχμές.

Αφιερωμένο στον Λέοναρντ Μπερνστάιν είναι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων την ερχόμενη Τετάρτη (10/7), στο Ηρώδειο, αποσκοπώντας να ζωντανέψει όλες της πτυχές αυτής της πολύπλευρης μουσικής προσωπικότητας. Συμφωνική μουσική αλλά και αποσπάσματα από γνωστά του μιούζικαλ θα παρουσιαστούν σ' ένα πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Ανάμεσά τους, η Ελληνίδα σοπράνο Μαρκέλα Χατζιάνο,ο ηθοποιός και προσωπικός φίλος του Αμερικανού συνθέτη Νίκολας Γκρέις (θα προλογίσει τα έργα που θα παρουσιαστούν), η σοπράνο Ντέμπορα Μάιγερς και ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης.Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θ' ακουστεί η συμφωνία "Ιερεμίας" και η σουίτα από τη μουσική της ταινίας του Ηλία Καζάν "Το λιμάνι της αγωνίας". Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στα μιούζικαλ του συνθέτη. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από το "Καντάιντ" (1956), "Ον δε τάουν" (1944) και το αριστούργημά του "Γουέστ σάιντ στόρι".

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.Συμμετέχει η χορωδία "Εμμέλεια". Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και κοστίζουν 10.000, 8.000, 6.000, 4.000 και 2.000 (φοιτητικά) δραχμές.

Στον ίδιο χώρο την αμέσως επόμενη βραδιά (11/7) η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθηνών, θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον Γερμανό συνθέτη Ρίχαρντ Στράους.Υπό τη διεύθυνση του Μιλτιάδη Καρύδη θα παρουσιαστούν τα έργα: "Τελετουργική είσοδος των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννου", "Μπουρλέσκ" (για πιάνο και ορχήστρα, με σολίστ τον Μενέλαο Τσικλίδη). Επίσης θ' ακουστούν ο "Χορός των επτά πέπλων" και η "Τελική σκηνή" από την όπερα "Σαλώμη" με σολίστ τη σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου και το έργο "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" με σολίστ στο βιολί τον Πολύβιο Κοιρανίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ