Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδινές διαδρομές

Μουσική, τραγούδι, χορός, ποίηση. Η πνευματική δημιουργία ενός λαού, που έχει πολύ πονέσει, που έχει πολύ αγωνιστεί. Εκφράζοντας τους πόθους και τα πάθη του σε μια λαμπρή πολιτιστική παράδοση, που έχει ζωή 3.000 χρόνια. "Αρμενικός πολιτισμός και παράδοση", είναι ο τίτλος της αποψινής εκδήλωσης (9.30), που φιλοξενείται στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη". Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, ο Χάικ Γιατζιγιάν με το συγκρότημά του, το χορευτικό σχήμα "Ναϊρι",το μουσικό συγκρότημα "Σασούν" και η Αλίς Φουρουντζιάν θα παρουσιάσουν ένα "ταξίδι" στην Αρμενία και τον πολιτισμό της.

Στον ίδιο χώρο, αύριο, στις 9.30μμ, ο Γιώργος Σταυριανός θα γιορτάσει τα 15 χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι. Στην πρώτη του συναυλία μετά από αρκετά χρόνια, ο συνθέτης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πολλά από τα μελωδικά τραγούδια του. Τραγουδούν οι: Χρήστος Τσιαμούλης, Κώστας Μάτζιος και Αρετή Μπέλου.

Αφιερωμένη στα 35 χρόνια προσφοράς του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο ελληνικό τραγούδι, είναι η αποψινή συναυλία (9.30) στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης). Τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Πέτρος Γαϊτάνος, Νάντια Καραγιάννη - Τσέρτου, Γιάννης Βέρος και Μαρία Ρουσσέα.Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Μήτσος Κασόλας.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο γλυπτό θέατρο της Αιξωνής (Υδρας 11, Γλυφάδα) απόψε (9μμ) ο Βαγγέλης Γερμανός πραγματοποιεί τη συναυλία - παράσταση "Αγριοφράουλες και Μέλι", προσφέροντας μια αναδρομή στη δισκογραφική του κατάθεση, από το 1981 μέχρι και σήμερα. Στον ίδιο χώρο αύριο φιλοξενούνται οι Κώστας Χατζής και Βίκυ Μοσχολιού,ενώ η Παρασκευή ανήκει στον Μανώλη Λιδάκη. Στην άλλη πλευρά της Αττικής, στην Πεντέλη, στον μαγευτικό πύργο της Πλακεντίας, σήμερα εμφανίζονται οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας.Από τα "Ζεστά Ποτά", στην "Αγάπης Μαχαιριά" και από τον "Απρίλη Ψεύτη" στους... καλικάντζαρους. Αύριο, στον ίδιο χώρο οι Τάνια Τσανακλίδου και Γιάννης Μπέζος ζωντανεύουν στιγμές του ελληνικού ερωτικού τραγουδιού. Σε αυτή την "ερωτική ελεγεία", τους συνοδεύει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας σε διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Διονύσης Σαββόπουλος για τη συναυλία, που θα δώσει σήμερα, στο θέατρο Δάσους. Δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή, θα εμφανιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Κάρνιβαλ 2.000". Μαζί του, όπως και στις υπόλοιπες συναυλίες της καλοκαιρινής του περιοδείας, θα είναι και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς,συνεχίζοντας τη μαραθώνια περιοδεία του, σήμερα δίνει συναυλία στην Πάτρα (Κάστρο Ρίου) και αύριο στο "Κατράκειο" της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ