Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ
Η ξένη επέμβαση δε θα αναχαιτίσει τη βία...

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-

Τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων ζήτησε χτες η κυβέρνηση του Μπουρούντι, δηλώνοντας αδυναμία να αντιμετωπίσει το νέο κύμα βίας και προσφυγιάς που πλήττει τη χώρα. Ωστόσο, η πρόταση της κυβέρνησης προκαλεί τις επιφυλάξεις πολλών Μπουρουντιανών, μιας που οι πρόσφατες ενέργειες της Δύσης στις αιματοχυσίες στη Ρουάντα και στο Ζαϊρ παραμένουν νωπές...

"Ο λαός αμφιβάλλει ότι θα μπορούσαν τα ξένα στρατεύματα να σταματήσουν τον πόλεμο στη χώρα μας, αφότου στάθηκαν ανίκανα να σταματήσουν τις σφαγές στη Ρουάντα, τη Σομαλία ή τη Λιβερία", δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες" Μπουρουντιανός δημοσιογράφος που ανήκει στη φυλή των Τούτσι.

Από το 1993, οπότε πρωτοξεκίνησαν οι φυλετικές συγκρούσεις στο Μπουρούντι, μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 300.000 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι αθώοι πολίτες. Δυτικοαφρικανοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 500.000 σε περίπτωση που δε ληφθούν άμεσα μέτρα... "Ωστόσο, η παρούσα χρονική συγκυρία δεν είναι η κατάλληλη για την αποστολή ξένων στρατευμάτων στο Μπουρούντι", δήλωσαν στα ξένα πρακτορεία αξιωματούχοι από αφρικανικές χώρες που συναντήθηκαν χτες στην Τανζανία για να συζητήσουν το ενδεχόμενο έναρξης μιας νέας αποστολής στην Μπουζουμπούρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ