Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρά - μεγάλα

ΕΚΟΦΙΝ: Αυστηρές συστάσεις για άμεση λήψη μέτρων με στόχο τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, αναμένεται να δεχτεί η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο, σχετίζεται με το ύψος του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων της χώρας μας. Και η παραπάνω εξέλιξη, εντάσσεται στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, υλοποιώντας στο ακέραιο τις αξιώσεις που προβάλλει το τελευταίο διάστημα η ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Την προσοχή των καταναλωτών στις τιμές με τις οποίες προσφέρονται τα διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες σε τουριστικές περιοχές ενόψει των θερινών διακοπών, εφιστά το Ελληνικό Γραφείο Ενώσεων Καταναλωτών (ΕΓΕΚ) σε χτεσινή του ανακοίνωση. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφοροποίησης των τιμών εξαιτίας του ισχύοντος καθεστώτος πλήρους απελευθέρωσης, το ΕΓΕΚ αναφέρει την τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρατηρούνται περιπτώσεις που το μπουκάλι του 0,5 λίτρου διατίθεται στις εξωφρενικές τιμές των 200, 400 και 600 δραχμών (κυρίως σε αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το τρίτο κατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη Γερμανίας εγκαινιάζει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας, Αν. Τζαβέλλας, συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή και στελέχη της Τράπεζας, παρουσία ελληνικών προξενικών αρχών και των εκπροσώπων των ελληνικών κοινοτήτων. Οπως σημειώνεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Κτηματικής, μετά την έναρξη λειτουργίας του κεντρικού καταστήματος στη Στουτγκάρδη το Φλεβάρη του 1996 και του Μονάχου τον Απρίλη του ίδιου χρόνου, το παραπάνω κατάστημα είναι το τρίτο από 9 συνολικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, στις πόλεις Ντύσελντορφ, Κολωνία, Ανόβερο, Αμβούργο, Νυρεμβέργη και Βερολίνο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Τριήμερο forum EuroMare '96 που αφορά την προώθηση συνεργασιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διοργανώνεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από 24 έως 26 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της εκδήλωσης αυτής, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι να φέρει σε επαφή εταιρίες και φορείς από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα με αντίστοιχες από τη Βόρεια Ευρώπη, που ασχολούνται με: Μελέτες και κατασκευές δημοσίων έργων, μελέτες και κατασκευές περιβαλλοντικών έργων, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε δημόσια έργα ή και ευρωπαϊκά προγράμματα, τεχνολογία και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το περιβάλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδριάζουν στο φόντο της ύφεσης (2005-09-10 00:00:00.0)
Μποναμάς εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζίτες (2003-10-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-07-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-03-05 00:00:00.0)
Κλείνει η στρόφιγγα των καταναλωτικών δανείων (1996-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ