Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στις τουριστικές σχολές

Ομόφωνα στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι μόνιμοι και έκτακτοι υπάλληλοι των δημοσίων σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα επιδιωχτούν συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Η απεργία αποτελεί τη συνέχεια των επιτυχημένων κινητοποιήσεων του Ιούνη, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης του αγώνα ενόψει των πανελλήνιων εισαγωγικών εξετάσεων που διενεργούν κάθε χρόνο οι σχολές.

Τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η ολοκλήρωση του κανονισμού λειτουργίας των σχολών, η σύσταση υπηρεσιακού συμβουλίου και η θεσμοθέτηση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο των σχολών. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους αιτήματα, ζητάνε τη χορήγηση ειδικού πριμ παραγωγικότητας, όπως αυτό χορηγείται σε όλο το δημόσιο τομέα και τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στους διοικητικούς υπαλλήλους για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων.

Σε κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Τακτικών και Εκτάκτων Υπαλλήλων της ΣΤΕ, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι θεωρούν πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Φ. Ιωαννίδης, αδιαφορεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειώσουμε ότι - μετά τις κινητοποιήσεις του Ιούνη - ο υφυπουργός είχε δεσμευτεί ότι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα προωθούσε την ικανοποίηση των αιτημάτων, δέσμευση που ποτέ δεν υλοποίησε.

  • Συμπαράσταση στο "δίκαιο αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας" εκφράζει, σε ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης,στο οποίο χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους και καλεί την κυβέρνηση και όλους τους αρμοδίους "να προωθήσουν τη λύση του σοβαρού προβλήματος της υποαπασχόλησης και της ανεργίας. Να ληφθούν μέτρα, ώστε να πάρουν και φέτος το επίδομα ανεργίας, όσοι δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα. Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το ΤΑΞΥ. Να δραστηριοποιηθεί επιτέλους η Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και την πάταξη της μαύρης εργασίας στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ