Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τώρα παραπέμπουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ...

Υπεκφυγές του νομάρχη Πειραιά, ενώ ο Μπολτσής συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στην καρδιά του Ρέντη

Συγκέντρωση των κατοίκων του κέντρου του Δήμου Ρέντη, έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη το απόγευμα ο δήμος, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στο εξελισσόμενο "έγκλημα" που συντελείται σε βάρος της πόλης με την ανέγερση δυο νέων πολυκατοικιών από τον μεγαλοκατασκευαστή Κ. Μπολτσή,στον ίδιο χώρο όπου βρίσκονται ήδη τα 670 διαμερίσματα - "τέρατα", γύρω απ' τα οποία έχει ξεσπάσει το γνωστό σκάνδαλο με τον ΟΕΚ. Και ενώ αναμένεται η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα, ο μεγαλοκατασκευαστής συνεχίζει ακάθεκτος τις εργασίες ανέγερσης των πολυκατοικιών, έχοντας εξασφαλίσει και τις πλάτες της Νομαρχίας Πειραιά.Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες θεμελίωσης των δυο πολυκατοικιών είχαν διακοπεί προσωρινά, μετά από παρέμβαση δημοτικών συμβούλων και κατοίκων, γιατί εκτός των άλλων, δεν τηρούνταν οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθετε το τροποποιημένο ρυμοτομικό σχέδιο του δήμου, στο οποίο προβλεπόταν η διάνοιξη δυο οδών στο συγκεκριμένο χώρο και η διαμόρφωση πλατείας.

Ο νομάρχης Πειραιά, Χ. Φωτίου,αν και ο ίδιος είχε υπογράψει το τροποποιημένο ρυμοτομικό σχέδιο, στηρίζοντας ουσιαστικά τον μεγαλοκατασκευαστή, προχώρησε την περασμένη Τετάρτη σε ακύρωσή του.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες με το δήμαρχο Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη,ο νομάρχης παρέπεμψε για τα... περαιτέρω στη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τη νομιμότητα ή μη του ρυμοτομικού σχεδίου και υποσχέθηκε την εκ νέου ενεργοποίησή του, αν υπάρξει θετική απάντηση... Τη γνωμοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ είχε επικαλεστεί και πάλι ο νομάρχης, σε συνάντησή του την περασμένη Πέμπτη με δημοτικούς συμβούλους, αποκρύπτοντάς τους ωστόσο ότι ήδη είχε ακυρώσει το τροποποιημένο ρυμοτομικό σχέδιο του δήμου!

Στο μεταξύ οι εργασίες οικοδόμησης συνεχίζονται γοργά, δημιουργώντας τον κίνδυνο ακόμα και αν υπάρξει θετική απάντηση, κάτοικοι και δήμος να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ