Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Ο Ρότσα συνιστά ψυχραιμία...

Υπεραισιοδοξία στους πράσινους για την κλήρωση με Ρόζενμποργκ

Οαση δροσιάς στον καύσωνα των ημερών ήταν για τον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για τους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος του τριφυλλιού θα είναι η νορβηγική Ρόζενμποργκ, μια ομάδα σαφώς υποδεέστερη από την ελληνική. Βέβαια, όπως επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Ρότσα, κάνει τεράστιο λάθος όποιος πιστεύει πως οι "πράσινοι" έχουν την πρόκριση στο... τσεπάκι τους.

Αν δεν επιβεβαιώσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά τους θα συναντήσουν προβλήματα. Πέρυσι η Ρόζενμποργκ πλησίασε την είσοδο της στα προημιτελικά του θεσμού, όμως δεν τα κατάφερε αφού τερμάτισε ένα βαθμό πίσω από τη Λέγκια. Ετσι ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τους πρωταθλητές Νορβηγίας με μερικούς μήνες καθυστέρηση.

Ο Ρότσα ξέροντας ότι οι Νορβηγοί θα έχουν αρκετούς αγώνες στο ενεργητικό τους, ζήτησε πέντε φιλικά ως την ημέρα της αναμέτρησής τους. Εν τω μεταξύ ο Πολωνός Μίτσελ θα έρθει στην Ελλάδα 15 ή 20 Αυγούστου. Αναφορικά με το θέμα Μπορέλι η ΕΠΟ απάντησε χτες στην Οβιέδο πως δεν μπορεί να της στείλει την μπλε κάρτα του παίχτη αφού έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟ έως το 2001.

Να επανέλθουμε όμως στη Ρόζενμποργκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχει για 8η φορά, ενώ οι παρουσίες της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις εν γένει είναι διπλάσιες. Η ιστορία έχει γράψει πως στους 46 αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα ο απολογισμός της είναι 18 νίκες, 3 ισοπαλίες, 25 ήττες με 67 - 100 γκολ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 7 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 21 του ίδιου μήνα στο Τροντχάιμ.

Στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνουν ακόμα τα παιχνίδια Μπριζ - Στεάουα, Γκέτεμποργκ - Φερεντσβάρος, Ρέιντζερς - Αλάνια Βλαδικαβκάζ, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρ Μπαχτσέ, Βίντζεβ Λοτζ (Πολ) -Μπρόντμπι (Δαν.), Μπριζ (Βελγ.) - Στεάουα Βουκ., Ραπίντ Βιέννης - Ντιναμό Κιέβου.

Στο Κυπελλούχων, όπου η ΑΕΚ πέρασε μπάι στον επόμενο γύρο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας Ερυθρού Αστέρα - Χαρτς (Σκοτίας) και το βαλκανικό ντέρμπι Ολίμπια (Σλοβενία) - Λέφσκι (Βουλγαρία), ενώ στο ΟΥΕΦΑ τα παιχνίδι Λέγκια - Ζένε Ες (Λουξεμβούργο) Μποέμιανς (Ιρλ.) - Ντιναμό Μινσκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ