Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πετάνε με υποσχέσεις...

Οι υποσχέσεις Φούρα "έβαλαν" στο αεροπλάνο για Ατλάντα την Εθνική που φεύγει σήμερα

"Φουσκώνει πανιά" σήμερα η Εθνική ομάδα μπάσκετ, για το μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι. Η απειλή για αποχή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ήταν παρά ένα ξαφνικό καλοκαιρινό μπουρίνι. Οι διαμαρτυρίες σταμάτησαν όταν οι διεθνείς έλαβαν τις διαβεβαιώσεις ότι θα τύχουν κι οι ίδιοι των "ευεργετημάτων" της απόφασης Μποσμάν. Το ελληνικό μπάσκετ και η υπεράσπιση των συμφερόντων του πέρασε σε δεύτερη φάση και πιο συγκεκριμένα στις γενικόλογες υποσχέσεις για τερματισμό των ελληνοποιήσεων.

Αντιπροσωπεία των διεθνών επισκέφτηκε χτες τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρα, συνοδευόμενη από τον ΓΓ της Ομοσπονδίας, Π. Καπαγέροφ. "Ηρθαμε για την υπόθεση Μποσμάν που ισχύει για όλους τους Ευρωπαίους, όχι όμως και για τους Ελληνες. Επίσης θέσαμε το θέμα των ελληνοποιήσεων, τόσο αυτών που έχουν ήδη διαβατήριο, όσο κι εκείνων που ενεργούν για να το αποκτήσουν", τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής, Π. Γιαννάκης. Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι την προσεχή βδομάδα, κι αφού προηγούμενα οι αρμόδιοι φορείς καταθέσουν σχετικά υπομνήματα επί του θέματος, θα εκδώσει υπουργική απόφαση που θα είναι ταυτισμένη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν τα μονομερή συμβόλαια και η διαδικασία προσφοράς αντιπροσφοράς κι οι αθλητές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, ή δεν έχουν υπογράψει το συμβόλαιο που κατέθεσε το σωματείο τους στην ΕΣΑΚ, θα μπορούν ελεύθερα να μεταγράφονται σε όποια ομάδα επιλέξουν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οσο για το θέμα των ελληνοποιήσεων, ο υφυπουργός πέταξε το μπαλάκι στους διεθνείς. "Εφόσον μου γίνει ενυπόγραφη καταγγελία θα τη διαβιβάσω στον αρμόδιο υπουργό των Εσωτερικών", υπογράμμισε. Τι είχες Παντελάκη μου, τι είχες Παντελή μου, δηλαδή.

Οσο για το πριμ πρόκρισης "το θέμα προβλήθηκε λάθος", σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνικής, Π. Γιαννάκη. Δεν τέθηκε πάντως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς δόθηκαν εξηγήσεις και έγινε κατανοητό ότι θα καταβληθεί μόλις μπει στο ταμείο του ΟΠΑΠ το ανάλογο ποσό.

Με Γιαννούλη στην Ατλάντα

Η Εθνική ομάδα αναχωρεί στις 12.10 για τη Σαβάνα της Γεωργίας, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της. Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι... νεαροί Καράγκουτης, Φλώρος, Χατζής. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μ. Δενδρινός, εμπιστεύεται τους παλαιότερους, ενώ από τους νέους συμμετέχει ο Δ. Παπανικολάου και σαν 13ος ο Γιάννης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ. Στην αποστολή μετέχουν και οι Γιαννάκης, Φασούλας, Φ. Χριστοδούλου, Παταβούκας, Σιγάλας, Αγγελίδης, Οικονόμου, Μπακατσιάς, Κακιούσης, Αλβέρτης, Ρεντζιάς.

Προετοιμαζόμενη για το παιχνίδι της πρεμιέρας του ολυμπιακού τουρνουά με τη Γιουγκοσλαβία, η ελληνική ομάδα θα δώσει στις ΗΠΑ τρία παιχνίδια. Στις 14 του Ιούλη θα αντιμετωπίσει στην Ινδιανάπολη την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Στις 15 του Ιούλη θα παίξει στο Σικάγο με τη Λιθουανία και δύο μέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει στη Σαβάνα την Αργεντινή.

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους την Κυριακή. Στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά "Ακρόπολις" νίκησε το Σάββατο την Ιταλία με 71 - 48, την Κυριακή ομάδα Αμερικανών με 84 - 62, κατακτώντας την πρώτη θέση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αβέβαιη κατάσταση(2004-07-27 00:00:00.0)
Αγωνία στο λιμάνι(2000-06-07 00:00:00.0)
Κίνδυνος ενόψει(1998-11-24 00:00:00.0)
Η χρονιά των... κοινοτικών(1997-12-25 00:00:00.0)
Πρωτάρηδες και έμπειροι(1996-07-10 00:00:00.0)
"Τα βρίσκει" με Σεβίλλη(1996-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ