Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Πληροφορίες κακές...

Η ΕΟΑ επικαλείται πληροφορίες από επίσημα χείλη του ΣΕΓΑΣ, για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της γυναικείας ομάδας στα 4χ100

Τα παράπονα για αποκλεισμούς δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά. Αν και η Ελλάδα στέλνει στην Ατλάντα την πολυπληθέστερη ολυμπιακή αποστολή της ιστορίας της (121 αθλητές) η ΕΟΑ δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει όσους πίστευαν ότι δικαιούντο το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα των 100 χρόνων.

Αυτή τη φορά τα σημαντικότερα παράπονα προέρχονταν από τις αθλήτριες του στίβου Μ. Τσώνη και Μ. Βασαρμίδου, που περίμεναν να πάρουν μέρος στη σκυταλοδρομία 4χ100 μαζί με τις Θάνου και Κόφφα που έχουν πάρει την πρόκριση σε ατομικά αγωνίσματα. Γκρίνια υπήρξε και από την ΕΚΟΦ για τους δύο καταδύτες Μπίμη και Τσολάκη που "κόπηκαν" αν και έπιασαν τα όρια.

Χτες στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ομάδας, μια μέρα πριν την αναχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της ελληνικής αποστολής, ο αρχηγός της Σπ. Καπράλος διεκδικούσε "εύφημον μνείαν" ότι δε θα υπάρξει αθλητής που θα αισθάνονταν αδικημένος. Ομως, την ίδια ώρα στα γραφεία της ΕΟΑ βρίσκονται οι "κομμένες" Τσώνη και Βασαρμίδου μαζί με τον προπονητή τους Θ. Μουρτζιάπη και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Φ. Παπαδάκη σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπείσουν την ΕΟΑ.

Οι "γνωστοί άγνωστοι"

Ο Σπ. Καπράλος, όμως, έριξε τις ευθύνες στον ΣΕΓΑΣ που μπορεί από τη μια μεριά να πρότεινε επίσημα τη συμμετοχή της ομάδας στα 4Χ100, από την άλλη μεριά όμως στελέχη του σε συζητήσεις, που είχαν με την ΕΟΑ την ενημέρωναν ότι "η ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία", "δεν έχει κάνει κανένα αγώνα" και άλλες παρόμοιες πληροφορίες που έδωσαν το δικαίωμα στην ΕΟΑ να αποφασίσει τον αποκλεισμό της "μικρής σκυτάλης". Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, αν και κλήθηκε να αναφέρει τα ονόματα των "πληροφοριοδοτών του" δεν τα αποκάλυψε χωρίς, όμως να διαψεύσει ότι οι συζητήσεις έγιναν με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Στρ. Μολυβά και τον αρχιπροπονητή Σπ. Ζαχαρόπουλο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ απουσίασε από την ολομέλεια της ΕΟΑ στη συνεδρίαση που οριστικοποίησε την ολυμπιακή αποστολή.

Πάντως, η υπόθεση της συμμετοχής των Τσώνη - Βασαρμίδου δεν έχει κλείσει ακόμα αφού υπάρχει χρονικό περιθώριο δήλωσης μέχρις στις 17 Ιούλη...

Αν δηλωθούν θα αυξηθούν τα γυναικεία μέλη της ελληνικής αποστολής που είναι ήδη 34, γεγονός αξιοσημείωτο για τον Σπ. Καπράλο. Στην ελληνική αποστολή υπάρχουν ακόμα 33 προπονητές, 10 συνοδοί, 11 μέλη της ιατρικής ομάδας ενώ 13 μέλη της συγκροτούν το αρχηγείο. Σύνολο μελών αποστολής 189 με τους αθλητές να αποτελούν το 64%.

"Πόντιος Πιλάτος"

Στάση Πόντιου Πιλάτου κρατά η ΕΟΑ στο θέμα της εισαγγελικής παρέμβασης για τους "ελληνοποιημένους" της πάλης. Ο Σπ. Καπράλος περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι όσοι αθλητές έχουν δηλωθεί από την ΕΟΑ έχουν ελληνικό διαβατήριο και ότι δε γνωρίζει, αν κάποιοι άλλοι δεν έχουν κάνει καλά τη δουλιά τους.

  • Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα αντιντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο υποβλήθηκαν οι αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας και εξετάστηκαν από το εργαστήριο της Κολωνίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ