Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θερμοκήπιο σκανδάλων ο ΕΟΤ

Εδώ και δέκα χρόνια φωνάζουμε για τα σκάνδαλα στον Οργανισμό, καταγγέλλουν οι σύλλογοι εργαζομένων, μετά τις προχτεσινές ... ανακαλύψεις της Β. Παπανδρέου

Τη μετατροπή του ΕΟΤ σε θερμοκήπιο σκανδάλων και ...περίεργων συναλλαγών από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, καταγγέλλουν με χτεσινή τους ανακοίνωση οι τρεις σύλλογοι εργαζομένων του ΕΟΤ. Οι σύλλογοι των εργαζομένων, με μια παρέμβαση - απάντηση στην προχτεσινή ...ανακάλυψη της Β. Παπανδρέου για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού και την ασυδοσία ορισμένων στελεχών του, σημειώνουν ότι εδώ και δέκα χρόνια αγωνίζονται ώστε "να πάψει ο ΕΟΤ να παρέχει υπηρεσίες μέσα από τα ΚΕΝΑ της κείμενης νομοθεσίας που εξέθρεψαν πλείστα όσα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα".

Βέβαια επί μια δεκαετία οι καταγγελίες των συλλόγων των εργαζομένων δεν έφτασαν στα αυτιά των αρμοδίων υπουργών. Είτε πρόκειται για τις κυβερνήσεις της ΝΔ, είτε για του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και η Β. Παπανδρέου χρειάστηκε έξι ολόκληρους μήνες για να διαπιστώσει την ύπαρξη κυκλωμάτων που λειτουργούν στον ΕΟΤ, τη στιγμή μάλιστα που από τον προηγούμενο Οκτώβρη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτη διαδικασία για τη δίωξη συγκεκριμένου διευθυντή του Οργανισμού. Αλλωστε, το σχετικό πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε αναμένεται μέσα στη βδομάδα να παραδοθεί στον εισαγγελέα. Πάντως, είναι φανερό πως η Β. Παπανδρέου, με τις προχτεσινές δηλώσεις της και τον περιορισμό του όλου θέματος στη δράση κάποιων υπαλλήλων του ΕΟΤ, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς επίσης και τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που μοναδικό τους στόχο έχουν θέσει το ξεπούλημα της σημαντικής από κάθε άποψη περιουσίας του ΕΟΤ και κατ' επέκταση του δημοσίου.

Ανάμεσα στις ύποπτες συναλλαγές που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ συμπεριλαμβάνονται οικονομικές ατασθαλίες, παράνομες αναθέσεις έργων και παραγγελιών, συγκάλυψη μεσαζόντων, ανοχή του ΕΟΤ στη μετατροπή κυλικείων σε νυχτερινά κέντρα, ανεξέλεγκτες δαπάνες μισθοδοσίας, παράτυπες και παράνομες διαδικασίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων κλπ. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν μονάδες του ΕΟΤ, όπως η ακτή Βουλιαγμένης, ο ΕΟΤ Φραγκφούρτης, το Φεστιβάλ Αθηνών, διάφορες συμβάσεις με ιδιώτες, πλωτά φράγματα απορρύπανσης κλπ.

Ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι σύλλογοι των εργαζομένων για το ρόλο και τις ευθύνες του διορισμένου από την κυβέρνηση ΓΓ του ΕΟΤ Β. Κουρτέση, την απομάκρυνση του οποίου ζητούν, γεγονός που από ορισμένους αποδίδεται σε εσωΠΑΣΟΚικές κόντρες στον Οργανισμό. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εκφράζουν το φόβο τους "μήπως η απόφαση της υπουργού, όπως αόριστα εκφράστηκε, συμπαρασύρει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά". Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στους χώρους του ΕΟΤ είναι διάχυτη η άποψη πως ορισμένα στελέχη του Οργανισμού "κάνουν χρυσές δουλιές", εκμεταλλευόμενα το πόστο τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κατονομάζονται συγκεκριμένοι παράγοντες που φέρονται να έχουν πλουτίσει ξαφνικά και από το πουθενά...

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες η υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει την αποπομπή τεσσάρων ή πέντε διευθυντών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση βιάζεται να ξεμπερδέψει με την περιουσία του (1999-04-01 00:00:00.0)
Εμμένει στην ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση (1999-01-15 00:00:00.0)
Ωμοί εκβιασμοί (1998-06-12 00:00:00.0)
"Οχι" στη διάλυση του Οργανισμού (1997-11-19 00:00:00.0)
"Κλείνει τα μάτια" στον ελλιπή έλεγχο η κυβέρνηση (1997-04-23 00:00:00.0)
Να αποδοθούν ευθύνες για τις ατασθαλίες στα καζίνο (1996-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ