Κυριακή 21 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα

Οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων στις 8 μμ στην πλ. Κάνιγγος ενάντια στο ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο για την... ανεργία. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Συλλαλητήριο καταδίκης της κυβέρνησης, που αντί να πάρει μέτρα κατά της ανεργίας και υπέρ των ανέργων, φέρνει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που παραδίδει στους εργοδότες ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας, οργανώνει την Τρίτη στις 8 μμ στην πλατεία Κάνιγγος η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Αθήνας.

Την ίδια μέρα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του αντεργατικού νομοθετήματος, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του ΣΕΒ και της "Λευκής Βίβλου", αφού ο κεντρικός του άξονας κινείται στις εξής κατευθύνσεις: Κατεδάφιση του συστήματος της όποιας κοινωνικής προστασίας των ανέργων. Χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, με την απαλλαγή των εργοδοτών ακόμα και από ασφαλιστικές εισφορές υπό το πρόσχημα της πρόσληψης νέων εργατών. Παράδοση του ταμείου του ΟΑΕΔ στους βιομήχανους, με τη μετατροπή των επιδομάτων ανεργίας σε "μερίδια εργασίας και εκπαίδευσης".

Η Συντονιστική Επιτροπή

Με προκήρυξή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Καλεί επίσης όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών τους και της κοινής γνώμης. Μαχητικά και ενωμένα να απαιτήσουν:

- Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

- Την ουσιαστική στήριξη των ανέργων με την επιδότησή τους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία και με αναπροσαρμογή του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού ημερομισθίου, με ταυτόχρονη διασφάλιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Τη χάραξη μιας άλλης, προοδευτικής πολιτικής, που να στηρίζεται στο δημόσιο τομέα, θα υπερασπίζεται και θα αξιοποιεί τον εθνικό πλούτο και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

- Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αναθέρμανση της αγροτικής οικονομίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υλοποίηση προγραμμάτων περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που βάζουν "πλάτη" για να ψηφιστεί ένας ακόμα αντεργατικός νόμος.

Στο συλλαλητήριο καλεί με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων.

Στις άλλες πόλεις

Πικετοφορία διαμαρτυρίας για το αντεργατικό νομοσχέδιο οργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματίων στις 7.30 μμ από την πλατεία Δικαστηρίων.

Στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών της πόλης οργανώνει επίσης πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 8 μμ από Δημητριάδος και Αντωνοπούλου.

Στην Πάτρα η αντίστοιχη Συντονιστική Επιτροπή οργανώνει συγκέντρωση στις 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο, ενώ κινητοποιήσεις μέσα στη βδομάδα προετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις.

- Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ σημειώνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας "στο σύνολό του απέχει πολύ από τα προβλήματα που θέλει να αντιμετωπίσει", ενώ οι παροχές του δεν είναι προς τους άνεργους, αλλά προς τους εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ