Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
"Πέταξε" στον τελικό ο Παπακώστας
  • Με 2.28 έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση
  • Συνεχίζουν στα 100 μ. οι Θάνου, Κόφφα, Γενοβέλης

Ο Λάμπρος Παπακώστας έλαμψε χτες από ελληνικής πλευράς στην αυλαία των αγωνισμάτων του στίβου. Ο αθλητής του ύψους πέρασε με μεγάλη άνεση στομεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, έχοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες ακόμη και για μετάλλιο. Ο Λάμπρος πέρασε εντυπωσιακά με την πρώτη προσπάθεια διαδοχικά τα 2.20, 2.24, 2.26, στα 2,28 έριξε τον πήχη από ατυχία στην πρώτη προσπάθεια, όμως στη δεύτερη το πέρασε άνετα και έτσι μαζί με άλλους 14 άλτες, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Κουβανός Ξαβιέ Σοτομαγιόρ κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, πέρασε στον τελικό. Οι υπόλοιποι του τελικού: Πάρτικα (Πολωνία), Φορσάιθ (Αυστραλία), Τόπιτς (Γιουγκοσλαβία), Κράισιγκ (Γερμανία), Οστιν (ΗΠΑ), Χόεν (Νορβηγία), Κεμπ (Μπαχάμες), Κέτεβιτς (Πολωνία), Λι (Ν. Κορέα), Σμιθ (Βρετανία), Γιάνκου (Τσεχία) και Ραντκίεβιτς (Πολωνία). Ο Σουηδός Πατρίκ Σιόμπεργκ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού και έτσι δεν έλαβε μέρος στον αγώνα.

Ενας Ελληνας και δυο Κύπριοι πρωταθλητές στα προκριματικά των 100 μέτρων κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη σειρά. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Γενοβέλης ήταν τρίτος στη 12η προκριματική σειρά και με 10.39. Ο Ανίνος Μαρκουλίδης επίσης τρίτος στην 3η σειρά με 10.26, ενώ ο Γιάννης Ζησιμίδης επίσης τρίτος στην 9η σειρά με 10.32. Αντίθετα, οι άλλοι δυο Ελληνες σπρίντερ δεν τα κατάφεραν. Ο λόγος για τον Αλέξη Τερζιάν που ήταν 4ος στη σειρά του με 10.48 και ο Χαράλαμπος Παπαδιάς 6ος με 10.46.

Στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών όλα πήγαν καλά για τις δυο αθλήτριές μας. Η Κατερίνα Θάνου ήταν τρίτη στην 3η σειρά με 11.35, ενώ η Κατερίνα Κόφφα ήταν τέταρτη στην 6η σειρά με 11.33. Οι σπρίντερ στα 100 μέτρα θα αγωνίζονταν τις πρωινές ώρες στο δεύτερο γύρο, όπως και οι αντίστοιχες γυναίκες. Αμέσως μετά την κούρσα ο Κατερίνα Κόφφα παρά την πρόκρισή της δεν ήταν ευχαριστημένη: "Είχα άγχος, Πώς να μην έχω άλλωστε, αφού είναι η πρώτη παρουσία μου και ασφαλώς ήμουν τρακαρισμένη. Δεν είχα καλή εκκίνηση και χρειάστηκε να σφιχτώ στη συνέχεια ώστε να καλύψω το χαμένο έδαφος. Ηταν μια όχι καλή κούρσα από μέρους μου. Ελπίζω στη συνέχεια να βελτιώσω τους χρόνους μου".

Οι Κύπριοι πρωταθλητές της σφαιροβολίας, Μιχάλης και Ηλίας Λουκά, αποκλείστηκαν από τον τελικό του αγωνίσματος των δυνατών. Ο Μιχάλης ήταν 12ος με επίδοση 18.48, ενώ ο Ηλίας 14ος με 18.23.

Σήμερα στη μάχη του στίβου θα έχουμε δυο ελληνικές παρουσίες στο ίδιο αγώνισμα, αυτό της σφυροβολίας. Με περιορισμένες πιθανότητες πρόκρισης θα ρίξουν οι Αλέξης Παπαδημητρίου, Χρήστος Πολυχρονίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ