Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Ξύπνησε" η Γερμανία

Τα πρώτα χρυσά στη χτεσινή μέρα. Εκπληκτική παρουσία της Γαλλίας

Επιτέλους ...χρυσά μετάλλια για τη Γερμανία. Μπορεί να άργησαν λίγο, όμως χτες έκαναν θραύση, αφού πήραν τρία μαζεμένα από αθλήματα ...δεύτερης διαλογής. Δυο στη σκοποβολή και ένα στο τζούντο ήταν η συγκομιδή. Συγκεκριμένα, την αρχή έκανε μια γυναίκα στην καραμπίνα πρηνηδόν 50 μέτρων. Η Κριστιάν Κλέες με 704.8 βαθμούς άνοιξε το δρόμο για την ανάκαμψη των Γερμανών. Λίγες ώρες αργότερα ένας άλλος σκοπευτής ο Ραλφ Σούμαν ζευγάρωνε τα χρυσά στο πιστόλι ταχύτητας από 25 μέτρα με 698 βαθμούς. Το ...καλό τρίτωσε στο τζούντο. Στην κατηγορία των 65 κιλών ο Κελμάζ ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία απέτυχε παταγωδώς στο αγώνισμα που είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου. Ο λόγος για την κολύμβηση, όπου το μεγάλο αστέρι Φραντζέσκα Βαν Αλμτσικ αρκέστηκε μόνο σε ένα ασημένιο μετάλλιο.

Εντυπωσιάζει η Γαλλία

Προς το παρόν 18 και έχουμε να μετρήσουμε ακόμα αρκετά. Μετά από 5 ημέρες αγώνων, η Γαλλία, προς έκπληξη πολλών, είναι η τρίτη στην κατάκτηση μεταλλίων και έτοιμη να κάνει θρύψαλα το προηγούμενο ρεκόρ της των 29 μεταλλίων. Η Γαλλία με 7 χρυσά μετάλλια βρίσκεται πολύ κοντά στη Ρωσία, που είναι η πρώτη με 11 και στις ΗΠΑ που ακολουθούν με 10.

Φανερά ευχαριστημένος ο αρχηγός της γαλλικής αποστολής Πιερ Αμπρικ δήλωνε: "Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε εμάς. Φαίνεται ότι το ρεκόρ των 29 μεταλλίων των Ολυμπιακών της Βαρκελώνης δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα".

Η αισιοδοξία του Αμπρικ είναι απολύτως δικαιολογημένη, ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι η Γαλλία προπορεύεται ακόμα και της Γερμανίας, μιας χώρας με παράδοση στην κατάκτηση ολυμπιακών τίτλων. Η Γαλλία έχει συγκεντρώσει αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό στηριζόμενη κυρίως σε 3 αθλήματα: στην ποδηλασία, στην ξιφασκία και στο τζούντο.

Η ικανοποιητική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί, γιατί όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αμπρικ, "μετά από αυτά τα αποτελέσματα, όλοι οι αθλητές είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ