Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο θρίαμβος του φοιτητή

Ο Πέρεζ από το Εκουαδόρ ήταν ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης στο στίβο στα 20χλμ βάδην

Ο Τζέφερσον Πέρεζ από χτες είναι ο εθνικός ήρωας στο Εκουαδόρ. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρώτο αγώνισμα του στίβου στα 20χλμ βάδην αναμφίβολα είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Πέρεζ, που κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 20 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα. Ο αθλητής από τη μικρή αυτή χώρα, που κατακτά το πρώτο της μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δεν είναι κανένας τυχαίος στο επίπονο αυτό αγώνισμα. Ηταν παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων το 1992, ενώ ήταν πρώτος και στους παναμερικανικούς αγώνες πέρσι. Είναι σπουδαστής στη διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη Κουέντ 300 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κίτο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ιλια Μαρκόφ με χρόνο 1.20.16, ενώ την τρίτη θέση που οδηγεί στο βάθρο πήρε ο Μεξικανός, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Μπερνάρντο Σεγκούρα με 1.20.23.

Δις χρυσός ο Ποπόφ

Ο Αλεξάντερ Ποπόφ, μετά τη νίκη του στον τελικό των 100 μέτρων, ζευγάρωσε τα χρυσά μετάλλια χτες στα 50 ελεύθερο στην κολύμβηση. Ο κορυφαίος σπρίντερ του κόσμου επικράτησε με χρόνο 22.13 μπροστά από τον Αμερικανό Χολ και τον Βραζιλιάνο Σέρερ. Ετσι ο Ρώσος αθλητής πέτυχε το στόχο που είχε βάλει πριν την Ολυμπιάδα και που ήταν η απόλυτη κυριαρχία στα σπριντ. Από τους χτεσινούς τελικούς ξεχώρισε και η επικράτηση στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο γυναικών της περίφημης Ουγγαρέζας Κριστίνας Εγκερσέγκι.

Εγραψε ιστορία η Ρεστού

Η Γαλλίδα Μαρί Κλερ Ρεστού έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του τζούντο, που κατακτά τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην καριέρα της. Η 28χρονη αθλήτρια επικράτησε στην κατηγορία των 52 κιλών, αφού νίκησε στον τελικό τη Νοτιοκορεάτισσα Σουκ Χε Χιούν.

Στα 65 κιλά των ανδρών ο Γερμανός Ούντο Κέλμαζ ήταν ο νικητής στον τελικό, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του παγκόσμιου πρωταθλητή Ιάπωνα Γιουκιμάσε Νακαμούρα.

Ανίκητος ο Κολινέλι

Ο Ιταλός Αντρέα Κολινέλι, που είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ατομικό πουρσουίτ της ποδηλασίας, κέρδισε χτες, όπως αναμενόταν, το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, αφού στον τελικό νίκησε τον Γάλλο Φιλίπ Εμενό, καλύπτοντας την απόσταση των 4χλμ σε 4 λεπτά 20 δευτερόλεπτα και 893 χιλιοστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ