Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ανοιχτή Επιστολή στους εργαζόμενους

Με Ανοιχτή Επιστολή προς τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους απόμαχους της δουλιάς, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε καταγγείλει στις 26 Ιούλη του 1992, τη βιαστική και κρυφά από το λαό κύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Ανάμεσα σε άλλα, η Ανοιχτή Επιστολή σημείωνε:

"Αρχίζει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, σύμφωνα με την οποία, παραχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε μια ολιγομελή, ανεξέλεγκτη και υπερεθνική εξουσία, εγκαταστημένη τυπικά στις Βρυξέλλες.

Η εσπευσμένη διεξαγωγή της συζήτησης, η αποφυγή οποιασδήποτε ουσιαστικής ενημέρωσης του λαού και η κατηγορηματική άρνηση στην πρόταση του ΚΚΕ για διενέργεια δημοψηφίσματος, φανερώνουν ανάγλυφα τους φόβους των οπαδών του Μάαστριχτ στο ενδεχόμενο να εκφραστεί ελεύθερα η κυρίαρχη λαϊκή θέληση. Κάνουν ολοφάνερο τον πραγματικό χαρακτήρα και περιεχόμενο της Συνθήκης και τις συνέπειές της σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, της οικονομίας και των εργαζόμενων...

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες και ιστορικές ευθύνες.

Υποτάσσει τη χώρα με συνοπτικές διαδικασίες και κρατώντας το λαό στο περιθώριο, σε μια ανισότιμη και εκμεταλλευτική σε βάρος της Ελλάδας υπερεθνική ένωση. Υποτάσσει το μέλλον της χώρας στους σχεδιασμούς, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου της Δυτικής Ευρώπης και των ντόπιων συνεταίρων του. Επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει και να ακυρώσει τις δυνατότητες μιας εθνικής αναπτυξιακής πορείας προς όφελος των εργαζόμενων και της διεκδίκησης μιας ισότιμης θέσης στον ευρωπαϊκό και διεθνή καταμερισμό εργασίας...

Ιστορικές όμως είναι και οι ευθύνες των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και του λεγόμενου ΣΥΝ. Η υπερψήφιση της Συνθήκης και η υποταγή τους στα ψευτοδιλήμματα της απομόνωσης, παρά τις φραστικές αντιρρήσεις και τις δήθεν κριτικές, επέτρεψαν στην κυβέρνηση να μεθοδεύσει το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της επικύρωσης...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ