Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στην αδιαλλαξία των εργοδοτών

Μαζική η συμμετοχή των ηλεκτρολόγων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στην απεργία τους - που επαναλαμβάνεται σήμερα - για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Τη δεύτερη 24ωρη απεργία τους πραγματοποιούν σήμερα οι ηλεκτρολόγοι πλοίων, ενώ με επιτυχία έληξε η χτεσινή 24ωρη απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας, στην Ελευσίνα και στα γύρω μαγαζιά. Οι ηλεκτρολόγοι παλεύουν για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς έχουν περάσει ήδη επτά μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων και οι εργοδότες παρουσιάζονται αδιάλλακτοι απέναντι στα αιτήματα των ηλεκτρολόγων. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, οι ηλεκτρολόγοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί Γενική Συνέλευση.

Οι απεργοί δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι σ' αυτήν την απαράδεκτη στάση που κρατούν οι εργοδότες, ενώ μερικά από τα βασικά αιτήματα που προβάλλουν είναι η ρύθμιση της αύξησης για την υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή δεύτερης βάρδιας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια ανεργία που πλήττει τον κλάδο καθώς και η έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ηλεκτρολόγων πλοίων, Θ. Παναγιωτόπουλος, μας δήλωσε σχετικά: "Οι ηλεκτρολόγοι συμμετείχαν δυναμικά στην απεργία δηλώνοντας έτσι την απόφασή τους να αγωνιστούν. Σήμερα, στη Γενική μας Συνέλευση θα ενημερώσουμε καλύτερα τους συναδέλφους για τη στάση που κρατούν οι εργοδότες, οι οποίοι όπως φαίνεται επιχειρούν να γυρίσουν τον κλάδο στον εργασιακό μεσαίωνα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Οι ηλεκτρολόγοι δε θα γυρίσουν την πλάτη στις κατακτήσεις τόσων χρόνων και θα δώσουν μια δυναμική απάντηση σε όσους υποθάλπουν τη διάλυση της Ζώνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ