Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαιγμού συνέχεια

Η καταβολή των πρώτων δόσεων των αναδρομικών του 18χίλιαρου, αναμένεται να δοθεί στους δημόσιους υπάλληλους από την 1 Αυγούστου. Στο μεταξύ, η Επιτροπή Πάτρας της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την τακτική του εμπαιγμού που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους, "τάζοντας και δημιουργώντας εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών του 18χίλιαρου".

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών μέσα στο '96 στους δημόσιους υπάλληλους των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στην υπόλοιπη Ελλάδα τα αναδρομικά θα δοθούν σταδιακά μέχρι το 2000. Ωστόσο τώρα υπαναχωρεί και απ' αυτή τη δέσμευση για τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Επίσης επισημαίνονται οι ευθύνες των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και στο νομαρχιακό παράρτημα Πάτρας, που όχι μόνο αρνήθηκαν την πρόταση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας να διεκδικηθεί για όλους η εφάπαξ καταβολή, αλλά έρχονται τώρα να δικαιολογήσουν την υπαναχώρηση της κυβέρνησης, μετατοπίζοντας τις ευθύνες σε επιμέρους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ