Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ετοιμότητα ο κλάδος

Χαιρετίζοντας τη συγχώνευση του επικουρικού Ταμείου με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τον κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα

Τη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου των οικοδόμων στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ,που επιτεύχθηκε μετά από συνεχείς και πολύμορφους αγώνες του κλάδου, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.Επισημαίνοντας πως τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, με πρώτο αυτό της ανεργίας, παραμένουν ανοιχτά, προαναγγέλλει τη συνέχιση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων και καλεί τους οικοδόμους να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου που θα γίνει στις 8 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του "ΠΕΡΟΚΕ".

"Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τη νίκη φέρνουν οι αγώνες", σημειώνει χαρακτηριστικά το συνδικάτο. Να σημειώσουμε ότι το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και απέκτησε ισχύ από τις 12 Ιούλη. Μετά την ημερομηνία αυτή - όπως επισημαίνει - όσοι οικοδόμοι υποβάλλουν αιτήσεις για επικουρική σύνταξη, θα πρέπει να την καταθέτουν στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ ταυτόχρονα με την αίτηση για κύρια σύνταξη στο ΙΚΑ. Επίσης, όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι την παραμονή της δημοσίευσης, οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις τους θα επανακαθοριστούν. Επιπλέον, όσων η επικουρική σύνταξη είναι μικρότερη απ' την αντίστοιχη του ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, τότε θα αναπροσαρμοστεί κατά 50%

Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμφισβητούσε τον αντικειμενικό τρόπο προσδιορισμού των ενσήμων στις οικοδομές, επισημαίνεται ότι μετά από παρέμβαση Ομοσπονδίας και Συνδικάτου, ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που τον διασφαλίζει. Ωστόσο, καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα για την περιφρούρηση της κατάκτησής τους.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την άρνηση της κυβέρνησης να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αθετώντας ακόμα και τις δεσμεύσεις της για ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων. "Ο αντεργατικός παροξυσμός της δεν έχει σταματημό", σημειώνει χαρακτηριστικά, με αποκορύφωμα την ψήφιση του νομοσχεδίου υποτίθεται για την ανεργία, το οποίο δίνει νέα προνόμια στους βιομηχάνους, χαρίζοντάς τους τα χρήματα του ΟΑΕΔ που προορίζονται για τους ανέργους και βάζοντας δυναμίτη στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, τονίζοντας πως "για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις, ένας δρόμος υπάρχει, αυτός του αγώνα", σημειώνει ότι ήδη η Ομοσπονδία του κλάδου αποφάσισε πανελλαδική απεργία για το τέλος Σεπτέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «Προκρούστης» θα κάνει την ενοποίηση (2002-06-06 00:00:00.0)
Πλήγμα σε δημόσιους - αυτοαπασχολούμενους (1998-11-05 00:00:00.0)
Προτεραιότητα η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης (1996-10-13 00:00:00.0)
Λάθος άρθρο (1996-09-10 00:00:00.0)
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων απαντά (1996-07-19 00:00:00.0)
"Σύνταξη με νόμο και όχι κοροϊδία" (1995-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ