Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Το πέταγμα της Ολγας

Η Βασδέκη μπορεί με τη βοήθεια της τύχης να κερδίσει ακόμη και μετάλλιο στο τριπλούν. Στα προκριματικά των 200 μ. Σμπώκος, Παναγιωτόπουλος και Κόφφα

Ξεκίνησε με όνειρο να περάσει απλά στον τελικό. Τώρα όμως η Ολγα Βασδέκη, περί αυτής ο λόγος, μπορεί όχι μόνο να πλασαριστεί στην πρώτη οχτάδα, αλλά και με λίγη τύχη να πάρει κάποιο μετάλλιο στο σημερινό τελικό του τριπλού. Η ίδια δεν κάνει μεγάλες δηλώσεις. Είναι προσγειωμένη και καλά κάνει: "Το γεγονός ότι πέρασα στον τελικό είναι από μόνο του μια μεγάλη επιτυχία. Τι θα κάνω τώρα; Δε θέλω να απαντήσω. Θα φανούν όλα μέσα στον αγώνα. Πάντως, είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω όλα να πάνε καλά". Η Βασδέκη δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της από τα προκριματικά: "Αγωνίστηκα κάτω από εκπληκτικές συνθήκες. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική". Σε ερώτηση αν ήταν μια εκδίκηση αυτή για τον άδικο αποκλεισμό του αδελφού της Σπύρου απάντησε: "Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Ακόμη και μετάλλιο να πάρω, ο αδελφός μου θα είναι στενοχωρημένος για τον τρόπο που έμεινε εκτός τελικού στο μήκος".

Η Ολγα πέρασε 7η με ισοφάριση του πανελληνίου ρεκόρ με 14.48. Τα φαβορί για μετάλλιο είναι η Ρωσίδα Ινα Λασόφσκαγια (14.75) η Βουλγάρα Πράντζεβα (14.61) και οι Ουκρανέζες Γκοβόροβα (14.6), Κράβετς (14.57). Η Βασδέκη έχει στα υπέρ της την άγνοια κινδύνου και το ότι δύσκολα αγχώνεται. Στα κατά, η απειρία της. Προπονητής της είναι ο Δημήτρης Μίχας, ο κάτοχος ακόμα και σήμερα του πανελληνίου ρεκόρ στο τριπλούν με 17.04 από το 1981, ο μοναδικός που πέρασε τα 17 μέτρα στην Ελλάδα.

Ωρα για 200άρηδες

Δυο Ελληνες αθλητές θα σταθούν στην εκκίνηση των προκριματικών στα 200 μέτρα των ανδρών. Πρόκειται για τον Θωμά Σμπώκο και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Η κατάσταση θεωρητικά είναι πιο εύκολη από ό,τι στα 100 μέτρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως στους μεγάλους τελικούς όλο και κάποιος λευκός παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο θα παίξει πάλι η κλήρωση των σειρών και πρέπει η τύχη να σταθεί στο πλευρό μας. Ο Αλέξης Αλεξόπουλος που αρχικά ήταν να λάβει μέρος αποσύρθηκε, προκειμένου να δώσει το βάρος στη σκυτάλη των 4Χ100.

Επίσης στα 200 μέτρα γυναικών έχουμε και τη συμμετοχή της Κατερίνας Κόφφα που με 22.67 φέτος έχει την 13η καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Σίγουρα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη τύχη από ό,τι στα 100 μέτρα. Οχι πως τα πράγματα στα 200 είναι ρόδινα, όμως η Ελληνίδα σπρίντερ στο αγώνισμα αυτό είναι καλύτερη και έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ