Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Τρίτο κρούσμα από τη Ρωσία

Νέο κρούσμα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το τρίτο για την ομάδα της Ρωσίας. Η κολυμβήτρια Νίνα Γκουβανέσκαγια, που πήρε την 8η θέση στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της ουσίας "βρομαντά". Με την ίδια ουσία είχαν βρεθεί ντοπέ και οι Κορνέεφ, Γκουλίεφ, αλλά οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι δε συγκαταλέγεται στον πίνακα των απαγορευμένων ουσιών.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή προσέβαλε την απόφαση στο Επιδιαιτητικό Δικαστήριο Αθλημάτων. Η τριμελής επιδιαιτητική επιτροπή, που συναντήθηκε για μιάμισι ώρα τη Δευτέρα, αποφάσισε ότι έχει ανάγκη τη βοήθεια ειδικών και έτσι η τελική απόφαση δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν από την Τετάρτη. "Είναι επιστημονικό θέμα το εάν η ουσία που χρησιμοποίησαν οι αθλητές είναι τονωτική ή όχι", είπε ο πρόεδρος της Γενικής Γραμματείας του Επιδιαιτητικού Αθλητικού δικαστηρίου, Ζαν Φιλίπ Ροσάρ, ο οποίος δήλωσε ότι η επιτροπή αναμένει την έκθεση ενός ουδέτερου ειδικού, τις αναφορές και των δύο πλευρών και στη συνέχεια θα αποφασίσει, καθώς δεν είναι "φοβερά επείγουσα" η λήψη απόφασης, αφού έτσι κι αλλιώς οι δύο αθλητές έχουν, ήδη, επιστρέψει στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, η ΔΟΕ ανακοίνωσε τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση δύο μελών της αποστολής της Λιθουανίας. Πρόκειται για τον γιατρό Βιτάλι Σλιονσαρένκο και τον προπονητή Μπορίς Βασίλιεφ, οι οποίοι ενέχονται στην περίπτωση ντόπινγκ της ποδηλάτισσας Ρίτα Ραμζάιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ