Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
IAFF
Το ταμείον είναι μείον

... αλλά ο Πρίμο Νεμπιόλο ζει στη χλιδή και ετοιμάζει χρηματικά έπαθλα για τους 8 πρώτους κάθε αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Αθηνών

Το ταμείον της διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου είναι μείον και ο κίνδυνος να μην τηρηθεί από την πλευρά της η υπόσχεση για χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το 1997 στην Αθήνα, τεράστιος. Οπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων από την Ατλάντα, τα έξοδα της IAFF αυξάνουν τα τελευταία χρόνια επικινδύνως και το άνοιγμα έχει φτάσει τα 16 εκατ. δολάρια. Ο Ιταλός πρόεδρός της, Πρίμο Νεμπιόλο, έχει εισπράξει 200 εκατ. δολ. από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μέσων Ενημέρωσης για τα δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων μέχρι το 2001. Για την ίδια περίοδο το αμερικάνικο ΝΒC πλήρωσε 6 εκατ. δολάρια, ενώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, στο ταμείο της IAFF θα μπουν 9,1 εκατ. δολάρια. Πρόσφατα ο Πρ. Νεμπιόλο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την "Κόκα Κόλα" που μεταφράζεται σε διψήφιο αριθμό εκατ. δολαρίων. Το ίδιο εύκολη είναι όμως και η "διασπάθιση" του χρήματος. Η IAFF αύξησε τα έπαθλα στους αγώνες γκραν πρι από 2,24 σε 3,38 εκατ. δολ. κι οι νικητές στο εξής θα εισπράττουν 200.000 δολάρια, από 100.000 που ήταν μέχρι τώρα. Από την Αθήνα ο κ. Νεμπιόλο θα μοιράζει χρηματικά έπαθλα και στους οκτώ πρώτους αθλητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός παράγοντας ξοδεύει ετησίως και 6 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη των αγωνισμάτων του στίβου στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οπως όμως επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο, "είναι ψίχουλα μπροστά στα ποσά που δαπανώνται κάθε χρόνο για τη συντήρηση των πολυτελών γραφείων της Ομοσπονδίας στο Μόντε Κάρλο, στα οποία στεγάζονται 43 μόνιμοι αξιωματούχοι και το προσωπικό γραφείο του Νεμπιόλο, με τους τρεις γραμματείς και την προσωπική πολυτελή "Μερσεντές"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ