Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
Ευρωπαϊκή κυριαρχία

Η Γηραιά Ηπειρος είναι μπροστά στο σύνολο των μεταλλίων. Ακολουθεί η Αμερική. Καλή παρουσία της Ωκεανίας. Κατώτερες του αναμενόμενου Ασία και Αφρική

Ευρώπη - Αμερική σημειώσατε... 1. Ο λόγος για τη μάχη των μεταλλίων στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα που εκτός από επίπεδο χωρών έχει ενδιαφέρον και σε επίπεδο Ηπείρων. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, στην Ολυμπιάδα της Εκατονταετηρίδας λαμβάνουν μέρος 197 χώρες, αριθμός ρεκόρ. Ασφαλώς η ΔΟΕ παρακολουθεί με ευχαρίστηση πως ήδη 61 από αυτές έχουν πάρει μετάλλιο. Ολα δείχνουν ότι θα έχουμε νέο ρεκόρ αφού στη Βαρκελώνη πριν από 4 χρόνια 64 κράτη είχαν μοιραστεί τα μετάλλια. Ολα δείχνουν ότι το ρεκόρ θα καταρριφθεί αφού η αγωνιστική πίτα αναμένεται να κοπεί σε πολύ περισσότερα κομμάτια. "Το γεγονός αυτό αντανακλά την πραγματική παγκοσμιότητα των αγώνωντης Εκατονταετηρίδας στην Ατλάντα", δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μισέλ Βερντιέ.

Στη μάχη των χωρών οι ΗΠΑ διατηρούν σταθερά το προβάδισμα με 24 χρυσά και 63 στο σύνολο, ενώ ακολουθείται από τη Ρωσία που έχει 18 χρυσά και 41 στο σύνολο. Ακολουθεί η έκπληξη που ακούει στο όνομα Γαλλία με 13 χρυσά και 31 στο σύνολο, ενώ η Ελλάδα είναι στην εντυπωσιακή 11η θέση μετά την τελευταία επιτυχία στα Μιστράλ του Νίκου Κακλαμανάκη που χάρισε το τέταρτο χρυσό και το έβδομο στο σύνολο. Μεταξύ των νέων χωρών που εμφανίζονται στην κατάταξη του πίνακα των μεταλλίων είναι η Μογγολία, η Κόστα Ρίκα και το Ουζμπεκιστάν. Αίσθηση έχει προκαλέσει η παντελής απουσία της Ινδίας, πληθυσμού 900 εκατομμυρίων κατοίκων, από το συγκεκριμένο πίνακα. Τη μόνη ελπίδα για κάποιο μετάλλιο έχει ο τενίστας Λέαντε Πάες. Οσον αφορά τη γενική κατάσταση ανά Ηπειρο, έχει ως εξής: Η Ευρώπη έχει τη μερίδα του λέοντος με 32 χώρες να έχουν πάρει μετάλλιο. Αυτά είναι 95 χρυσά, 81 αργυρά και 109 χάλκινα. Σύνολο 285. Ακολουθεί η Αμερική με αιχμή του δόρατος τις ΗΠΑ που έχει δώσει τα 67 από τα 103 στο σύνολο. Αναλυτικά, έχει η Αμερική 33 χρυσά, 44 αργυρά και 30 χάλκινα. Τρίτη είναι η Ασία που γενικά δεν πάει πολύ καλά. Εχει 20 χρυσά, 26 αργυρά και 17 χάλκινα. Σύνολο 63. Η όχι αναμενόμενη παρουσία της Κίνας επηρεάζει την Ασία. Οπως και η πτώση της Ινδίας.

Αντίθετα, μια χαρά τα πάει η Ωκεανία με Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. Εχει 10 χρυσά, 10 αργυρά και 17 χάλκινα. Σύνολο 37. Πολύ καλή συγκομιδή.

Στην τελευταία θέση είναι η Αφρική. Η Μαύρη Ηπειρος δεν έχει και αυτή την παρουσία που περίμεναν οι ειδικοί. Εχει μόλις 4 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα. Σύνολο 12. Να δούμε τι μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος της Ολυμπιάδας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ